Υπουργός Εξωτερικών Ουγγαρίας: «Η UEFA πρέπει να ντρέπεται για την τιμωρία»


Η UEFA τιμώρησε την Ουγγαρία με δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών, για ρατσιστική συμπεριφορά των φίλων της στην διάρκεια του Euro και ο Πίτερ Σιτζάρτο έκανε λόγο για καθεστωτική απόφαση

Χωρίς κόσμο θα αναγκαστεί να παίξει η Ουγγαρία στα επόμενα δύο παιχνίδια της, καθώς για το τρίτο ματς θα ισχύσει αναστολή για περίοδο δύο ετών, μετά την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA να την τιμωρήσει για την ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών της, κατά τη διάρκεια αγώνων του Euro 2020 στη Βουδαπέστη.

Τα… επίμαχα περιστατικά έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια των αγώνων των Μαγυάρων εναντίον της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που φιλοξενήθηκαν στην «Πούσκας Αρένα».

Στην Ουγγαρία, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 100.000 ευρώ για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της και το πανό στις εξέδρες που έγραφε «Anti-LMBTQ».

Παράλληλα, η τιμωρία αυτή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Πίτερ Σιτζάρτο, ο οποίος επιτέθηκε στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Facebook…

«Η UEFA πρέπει να ντρέπεται για την απόφαση της αυτή. Η επιτροπή που πήρε αυτή την απόφαση είναι αξιολύπητη. Λειτούργησε σαν τα καθεστώτα, που δεν χρειάζοταν αποδείξεις για να καταδικαστείς. Απλά μια ανώνυμη καταγγελία. Ντροπή», ανέφερε στο μήνυμα του!