Βιετνάμ-covid-19: Νέο ημερήσιο ρεκόρ1.853 κρουσμάτων κορονοϊού

Το Βιετνάμ ανέφερε σήμερα 1.853 νέα κρούσματα κορονοϊού, μια νέα ημερήσια αύξηση ρεκόρ.

Τα περισσότερα κρούσματα εμφανίστηκαν στο επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, την πόλη Χο Τσι Μινχ, η οποία χθες ανακοίνωσε την επιβολή δεκαπενθήμερων περιορισμών στις κινήσεις των πολιτών.

Με βάση τα νέα μέτρα, οι κάτοικοι δεν θα επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα.

Αν και το επίκεντρο του νέου κύματος είναι η πόλη Χο Τσι Μινχ, έχουν εντοπιστεί και άλλες εστίες, κυρίως στις βιομηχανικές περιοχές Μπακ Νιν και Μπακ Τζιάνγκ, όπου βρίσκονται τα εργοστάσια που προμηθεύουν τις εταιρείες Samsung και Foxconn.

Τουλάχιστον 10 πόλεις έχουν διακόψει την αεροπορική σύνδεσή τους με τη Χο Τσι Μινχ, την πρώην Σαϊγκόν.

Στην αρχή της πανδημίας το Βιετνάμ υπήρξε υπόδειγμα διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Στη συνέχεια όμως δυσκολεύτηκε να αποκτήσει εμβόλια και να ξεκινήσει την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα λιγότερες από 4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, σε μια χώρα με πληθυσμό 100 εκατομμύρια κατοίκους.

Το Βιετνάμ ελπίζει ότι θα επιτύχει τη συλλογική ανοσία μέχρι τα τέλη του έτους ή τις αρχές του 2022. Αναπτύσσει δικά του εμβόλια και έχει παραγγείλει εκατομμύρια δόσεις στο εξωτερικό. Την Τρίτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έστειλαν στο Βιετνάμ δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της εταιρείας Moderna.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ