Τουρκία: Ενισχύει με 15-20 drones την παράνομη βάση της στα κατεχόμενα

Η Τουρκία επιχειρεί να εδραιώσει την πολεμική αεροπορική παρουσία της στα κατεχόμενα, με τη μόνιμη εγκατάσταση drones στην παράνομη βάση του Λευκονοίκου.

Σύμφωνα με την κυπριακή ιστοσελίδα SigmaLive.com, την Κυριακή 18 Ιουλίου, δύο μέρες πριν από την επέτειο της τουρκικής εισβολής και την παράνομη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα, η εξαγγελία του Τούρκου προέδρου θα επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένεται να προσγειωθούν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου 15 με 20 drones και αποκεί να μεταφερθούν για μόνιμη εγκατάσταση στην παράνομη βάση στο Λευκόνοικο.

Τα περισσότερα από αυτά θα είναι τα κλασικά drones, όπως το Bayraktar TB2, μοντέλο το οποίο εξέλιξε ο Ταγίπ Ερντογάν για λογαριασμό της εταιρείας Baykar, της οποίας διευθυντικό στέλεχος είναι ο γαμπρός του Σελτζούκ Μπαιρακτάρ.

Στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου αναμένεται να φτάσουν και αυτόνομα drones, τα οποία χρησιμοποιούν αλγόριθμους και μπορούν να επιλέξουν και να “κλειδώσουν” τους στόχους που θέλουν να πλήξουν.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή φέρεται να έχει θέσει σε κινητοποίηση το Ισραήλ, το οποίο βλέπει εξάπλωση της Τουρκίας στην περιοχή, στην προσπάθεια της να ασκήσει μεγαλύτερο έλεγχο στην Ανατολική Μεσόγειο.