Τουρκία: Χλευάζουν τον Ερντογάν στα social media – Παρέλειψε το όνομα γυναίκας ερευνήτριας του εμβολίου Pfizer

Μιλώντας ο Ερντογάν μετά την προσευχή της Παρασκευής στο Ντιγιάρμπακιρ, αναφέρθηκε στους ερευνητές που ανακάλυψαν το εμβόλιο Pfizer – Biontech στη Γερμανία, λέγοντας ότι θα τους προσκαλέσει κάποια στιγμή στην Τουρκία για να τους τιμήσει.

Ο Ερντογάν δεν ανέφερε το όνομα της γυναίκας ερευνήτριας, της Οζλέμ Τουρετζί, παρά μόνο του συζύγου της με αποτέλεσμα να γίνει πάλι αντικείμενο χλευασμού στα σόσιαλ για Ερντογανική διάκριση φύλου.

«Ο κ. Ουγούρ και η σύζυγός του θα είναι φιλοξενούμενοί μας σύντομα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμη πιο γρήγορα βήματα στο εμβόλιο Biontech», δήλωσε. 

Θύμισε το sofagate

Τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχει στις γυναίκες ο Ερντογάν τον έχει επιδείξει πολλές φορές με πλέον αλησμόνητο το περίφημο sofagate. Στις 7 Απριλίου είχε συναντηθεί με τους δύο προέδρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη νΟύρσουλα Φον ντερ Λάιεν και τον Σαρλ Μισέλ.

Όταν τους υποδέστηκε κάθισε μαζί με τον Σαρλ Μισέλ στις επιχρυσωμένες καρέκλες που βρίσκονταν πίσω τους, ενώ η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν διαπίστωσε πως δεν υπήρχε διαθέσιμη καρέκλα για την ίδια.

Η λύση που βρέθηκε ήταν να παρακολουθήσει τη συζήτηση από τον καναπέ που βρίσκεται στον χώρο -12 μέτρα πιο μακριά- όντας απέναντι από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατέχει χαμηλότερη θέση σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο.