Κεφαλονιά: Θαλαμηγός εμβόλισε αλιευτικό στη Σάμη – Βούτηξε στη θάλασσα ο 63χρονος ιδιοκτήτης

Το αλιευτικό βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση – Τον 63χρονο έβγαλαν από τη θάλασσα οι επιβαίνοντες στη θαλαμηγό – Δεν σημειώθηκε τραυματισμός

Αλιευτικό σκάφος βυθίστηκε το πρωί της Παρασκευής στα ανοιχτά της Σάμης, στην Κεφαλονιά, έπειτα από τον εμβολισμό του από διερχόμενη θαλαμηγό με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες και σημαία Ιταλίας.

Για το περιστατικό, ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας ο 63χρονος ιδιοκτήτης του αλιευτικού, ο οποίος πριν τη σύγκρουση έπεσε στη θάλασσα, απ’ όπου περισυνελέγη από τους επιβαίνοντες στη θαλαμηγό και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σάμης, ενώ αρνήθηκε τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας.

Από την Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους της θαλαμηγού μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος οργανισμό, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Σάμης του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός κυβερνήτης της θαλαμηγού.