ΠΑΤΡΑ: Σήμερα στις 6 το απόγευμα η κηδεία του Παντελή Πεφάνη

Ένας άνθρωπος με γνήσια αγάπη για το ποδόσφαιρο και τα μικρά παιδιά έφυγε χθες το πρωί από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη στην αθλητική κοινωνία της Αχαΐας και όχι μόνο. Ο Παντελής Πεφάνης δεν βρίσκεται πια στη ζωή, καθώς χθες το μεσημέρι έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο σε ηλικία 62 ετών.

Ο ξαφνικός θάνατός του έχει προκαλέσει απέραντη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν και κυρίως στους μικρούς αθλητές του Άτλαντα και όχι μόνο που τον είχαν σαν «πατέρα» τους.

Ο Πεφάνης είχε παίξει ποδόσφαιρο στον Αχιλλέα Πατρών και τον Πατρέα, ενώ είχε περάσει από πολλά σωματεία της περιοχής ασχολούμενος μόνο με τα τμήματα υποδομής, αφήνοντας το στίγμα του στις ακαδημίες της Πάτρας βγάζοντας πολλά ταλέντα. Ο εκλιπών είχε δύο κόρες, την Κασσιανή και τη Μαρία, ενώ ήταν συνταξιούχος της Άμστελ.

Όλοι θα τον θυμόμαστε με το χαμόγελο στα χείλη και μόλις έγινε γνωστή η είδηση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν δεκάδες τα συλλυπητήρια μηνύματα που άφησαν άτομα που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν.

Μεταξύ πολλών άλλων, συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του προπονητή του Άτλαντα λέγοντας: «Ο εκλιπών άφησε το στίγμα του στο Πατραϊκό ποδόσφαιρο».
Ο εκλιπών, τα τελευταία χρόνια, ήταν μέλος του Ατλαντα και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες, το σωματείο τον τίμησε για τα 10 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του.

Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα που άφησε ο συνεργάτης του Νίκου Αναστόπουλου στην Καλαμάτα, Τάσος Γιαλλούρης. Χαρακτηριστικά έγραψε: Γυρνώντας στην Πάτρα, το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να έρθω στο γήπεδο για να σε δω και να σου δώσω την μπλούζα της Καλαμάτα που μου είχε ζητήσει. Ηθελα να σου κάνω έκπληξη, αλλά μπαίνοντας στο γήπεδο ένιωσα μια αρνητική ενέργεια. Μου είπαν πως δεν ήσουν καλά και πως έμεινες στο σπίτι. Σε πήρα τηλέφωνο και δεν το σήκωσες. Επειδή ήσουν μάγκας όμως, με πήρες τηλέφωνο το επόμενο πρωί και μου είπες πως θα πάμε για καφέ να τα πούμε. Δεν προλάβαμε. Πάλεψες πολύ μα έχασες αυτή τη μάχη. Για μένα όμως θα είσαι πάντα νικητής».

Η κηδεία θα γίνει την Πέμπτη στις 18:00 απο το Α Κοιμητήριο Πατρών, ενώ αντί στεφάνων θα διατεθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού “.