(ΦΩΤΟ)-ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Συνάντηση Μυλωνά με Γιώργο Παπανδρέου – Για γενικότερα και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος

 

 

Τον πρώην πρωθυπουργό και βουλευτή Αχαΐας του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου υποδέχθηκε σήμερα (8/7) στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Κατά τη συνάντησή τους ο Σπύρος Μυλωνάς είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου για μια σειρά από γενικότερα και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος αλλά και για επί μέρους τοπικά προβλήματα.

 

Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης, της συνεχούς μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους Δήμους αλλά και της ισχνής χρηματοδότησης, γεγονός που δεν επιτρέπει στους Δήμους να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Παράλληλα τέθηκε το ζήτημα της βαριάς και δυσκίνητης γραφειοκρατίας με το Δήμαρχο να επισημαίνει ότι ακόμα και η μετακίνηση ενός υπαλλήλου, μπορεί να γίνει ερήμην του, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της κινητικότητας.

 

Στη δεύτερη κατηγορία προβλημάτων ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα του

φράγματος Πηνειού ζητώντας μάλιστα να παρέμβει προσωπικά ο Γ. Παπανδρέου προς τον αρμόδιο υπουργό. Ταυτόχρονα τέθηκε το θέμα των καθυστερήσεων στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, των χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα «Τρίτσης», των προβλημάτων που προκύπτουν από τους οικισμούς των Ρομά στην Κάτω Αχαΐα και στα Σαγέϊκα, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας στα όρια του Δήμου.

 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου υπέβαλε σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων ενώ παράλληλα διατύπωσε παρατηρήσεις και σχόλια σε διάφορα ζητήματα, από τη λειτουργία των σχολείων με μαθητές Ρομά έως τα θέματα της λειτουργίας φράγματος Πείρου-Παραπείρου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Μυλωνάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην «Διαύγεια», μια μεταρρύθμιση που εισήχθη επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και που κατά το Δήμαρχο αποτέλεσε «γενναίο βήμα διαφάνειας και εκλογίκευσης στις δημόσιες δαπάνες». Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου μετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Κουνάβης και οι αντιδήμαρχοι Γρηγόρης Μάλλιαρης, Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος και Κυριάκος Ορλώφ.