Μπενφίκα: Συνελήφθη ο πρόεδρος Λουίς Φιλίπε Βιέιρα για ξέπλυμα χρήματος

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, συνελήφθη την Τετάρτη (7/7) το απόγευμα στο πλαίσιο ερευνών για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Σε μπλεξίματα βρίσκεται ο πρόεδρος της Μπενφίκα. Την Τετάρτη (7/7) το απόγευμα η αστυνομία συνέλαβε τον Λουίς Φιλίπε Βιέιρα στο σπίτι του στο Νταφούντο.

Ο 72χρονος παράγοντας φέρεται να βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια εξαγοράς προ μηνών του συλλόγου από την εταιρία Benfica SGPS, η οποία αποδείχθηκε ότι θα γινόταν με πόρους από την ίδια την ομάδα. Η αρμόδια αρχή εμπορίου της Πορτογαλίας μπλόκαρε τη μεταβίβαση των μετοχών και η έρευνά της προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο των αρχών για ξέπλυμα χρήματος, αφού από αυτές τις μεταβιβάσεις μετοχικών πακέτων θα ευνοούταν κατά 8.000.000 ευρώ ο συνεργάτης του Βιέιρα, Ζοζέ Αντόνιο ντος Σάντος, καθώς και εταιρίες του Βιέιρα.

Ο διοικητικός ηγέτης των “αετών” από το 2000 θα διανυκτερεύσει στο κρατητήριο την Τετάρτη, σύμφωνα με τα πορτογαλικά ΜΜΕ, ώστε την Πέμπτη να παρουσιαστεί στο δικαστήριο που θα κρίνει αν πρέπει να προφυλακιστεί.