Μεγάλη φωτιά στην Πρέβελη: Απομακρύνονται κατασκηνωτές – Αγωνία για το Φοινικόδασος

Στη μάχη της κατάσβεσης ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής – Επιχειρούν και δύο ελικόπτερα – Συνδράμει και το ρωσικό «θηρίο» Μπέριεφ – Σκάφη του Λιμενικού βοηθούν στην απομάκρυνση πολιτών

Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών που βρίσκονται στην Πρέβελη, στήθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τo cretalive.gr, οι κατασκηνωτές μετέφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν. Στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται 38 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δέκα οχήματα και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα μεγάλη είναι η ανησυχία για το φοινικόδασος που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα προκειμένου να μην «ξεφύγει» η κατάσταση, έπιασε και πάλι δουλειά το ρώσικο «θηρίο» Μπέριεφ και συνδράμει στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου: Προσπαθούμε να σώσουμε κόσμο

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στο protothema.gr τόνισε ότι «γίνεται χαμός. Δεν μπορώ να περιγράψω κάπως διαφορετικά την κατάσταση. Είμαστε σε φάση συντονισμού της όλης κατάστασης. Προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο. Σκάφη του Λιμενικού πηγαίνουν προς την περιοχή, όπως και όλα τα κοντινά καραβάκια, προκειμένου να συγκεντρώσουν και να πάρουν τον κόσμο ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα».