Φονική πυρκαγιά στην Κύπρο: Στις πυρόπληκτες περιοχές η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την άφιξή της επέδειξε στις αρχές του αεροδρομίου Λάρνκας το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το χωριό Ορά της επαρχίας Λάρνακας επισκέφθηκε το απόγευμα η πρόεδρος της Ευρωπαίκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Η Φον Ντερ Λάιεν συνοδευόμενη από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, συνομίλησε με τους κατοίκους του χωριού για την πυρκαγιά του περασμένου Σαββατοκύριακου η οποία προκάλεσε την απώλεια τεσσάρων ανθρώπινων ζωών και σημαντικές καταστροφές στο περιβάλλον και περιουσίες.

CNA_T81c9a995baef40f5802aaa739838ddc3
E5tBfzUXIAgy63g

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκε επίσης από τους πυροσβέστες για την κατάσταση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην μάχη με τις φλόγες, εκφράζοντας τη συμπάθεια και υποσχόμενη επίδειξη αλληλεγγύης από την ΕΕ.

Η Φον Ντερ Λάιεν αύριο θα λάβει μέρος σε τελετή για την έγκριση του προγράμματος Ανάκαμψης που χρηματοδοτείται από την ΕΕ, ενώ θα έχει και συνομιλίες με τον Κύπριο Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει της παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά την άφιξή της επέδειξε στις αρχές του αεροδρομίου Λάρνκας το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.