Αν υπήρχε Ναυαγοσώστης, θα μας “καλημέριζε σήμερα η κυρία Μαριέττα”

Την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2021 σημειώθηκαν δύο περιστατικά πνιγμού στην πολυσύχναστη και πολυδιαφημισμένη από τον Δήμο Πατρέων στην πλαζ.
Δυστυχώς, δεν αποφύγαμε τον πνιγμό της 78χρονής παρ’ όλες τις προσπάθειες που κατέβαλαν λουόμενοι που βρέθηκαν και προσπάθησαν να την βοηθήσουν.
Τα ερωτηματικά που προκύπτουν είναι, οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη στο ότι άφησε χωρίς ναυαγοσώστες τις παραλίες, λόγο της διαδικασίας του διαγωνισμού που είχε επιλέξει.
Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» είχαμε καταγγείλει την συγκεκριμένη τακτική της Δημοτικής Αρχής που σκοπό είχε να το δώσει με απευθείας ανάθεση.
Σήμερα θα καταθέσουμε τα παρακάτω ερωτηματικά προς τους Δημότες, καθώς επίσης και τις ευθύνες που βαραίνουν την Δημοτική Αρχή Πελετίδη, σε τυχόν αγωγές και αποζημίωση που απαιτήσουν οι συγγενείς της, για την εγκληματική αμέλεια του Δήμου.
Κύριε Δήμαρχε,
 Εάν υπήρχε Ναυαγοσώστης στην παραλία της πλαζ, θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο;
 Εάν είχατε έγκαιρα προχωρήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την Ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών, θα είχαν εγκατασταθεί στις παραλίες από αρχές Ιουνίου που προβλέπει ο Νόμος;
 Εάν ήταν μια άλλη Δημοτική Αρχή στην Μαιζώνος σήμερα, τι θα είχατε πράξη σχετικά με το συντελεσθέν συμβάν του πνιγμού της 78χρόνης και τις πιθανές δικαστικές αγωγές που θα προκύψουν;
Στα παραπάνω εάν, μια απάντηση υπάρχει.
Όσο πιο γρήγορα έρθει το 2023 για να αλλάξουμε τον Δήμο και οι Δημότες, να κολυμπούν με ασφάλεια στην πλαζ, μακριά από τα ιδιωτικά συμφέροντα που ηθελημένα ή άθελά της εξυπηρετεί η Δημοτική Αρχή Πελετίδη.

 

Νίκος Νικολόπουλος