Ρωσία: Υγρός τάφος για τους 28 επιβάτες του αεροσκάφους που συνετρίβη στη θάλασσα – Κανένας επιζώντας

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση αναζήτηση του «χαμένου» αεροσκάφους Αn-26, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο πριν την προσγείωσή του στη μακρινή Καμτσάτκα της ανατολικής Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία Interfax και RIA, τα συντρίμμια του αεροπλάνου που μετέφερε 28 επιβάτες εντοπίστηκαν στη θάλασσα και δεν υπάρχουν επιζώντες.

Μάλιστα, η ατυχία των επιβατών του αεροσκάφους ήταν διπλή καθώς αυτό έπεσε πάνω σε βράχια που βρίσκονταν καταμεσής της θάλασσας, σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την κωμόπολη Παλάνα.

Το χρονικό

Το αεροπλάνο, ένα δικινητήριο ελικοφόρο Antonov An-26, κατευθυνόταν από την περιφερειακή πρωτεύουσα Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτσκι στην Παλάνα, μια κωμόπολη στη βόρεια Καμτσάτκα, όταν χάθηκε η επαφή του με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων καταστάσεων.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 22 επιβάτες – ανάμεσά τους ένα με δύο παιδιά – και 6 μέλη του πληρώματος. Η δήμαρχος της Παλάνα Όλγκα Μοχίρεβα ήταν μεταξύ των επιβατών, δήλωσαν τοπικές αρχές, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Στην περιοχή επικρατούσε νέφωση την ώρα του δυστυχήματος, μετέδωσε το Ιντερφάξ επικαλούμενο το τοπικό μετεωρολογικό κέντρο.

Σύμφωνα με το TASS, το αεροπλάνο είχε ναυπηγηθεί το 1982.