(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Άσκηση αντιμετώπισης θαλάσσιας ρύπανσης – Με κατάλληλο εξοπλισμό και πλωτό φράγμα

Ασκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης με χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και πλωτού φράγματος στον ανατολικό προβλήτα Αντιρρίου, υπό το συντονισμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπακτίας, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.
Το σενάριο προέβλεπε διαρροή ποσότητας καυσίμου από αγκυροβολήμενο φέρυ μποουτ και την ενεργοποίηση του σχεδίου εκτακτης ανάγκης. Σκοπός της άσκησης, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, είναι η από κοινού εκπαίδευση και συνεργασία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ετοιμότητά τους στην αντιμετώπιση ενός πραγματικού περιστατικού.
Την άσκηση παρακολούθησαν από κοντά ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σπύρος Τσέλιος, η διοικήτρια του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ρίου, Ελένη Κουτσούκου, η διοικήτρια του Α’ Λιμενικού Τμήματος Ναυπάκτου  Μαρία Θωμοπούλου, η προϊσταμένη του ΔΛΤ Αγγελική Μπισμπίκη, καθώς και στελέχη των δύο λιμενικών τμημάτων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπάκτου.
«Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπακτίας η προστασία του φυσικού μας πλούτου και ιδιαιτέρως του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΔΛΤ Σπύρος Τσέλιος.