Αντβέρπ-ΑΕΚ 0-2: Φιλική νίκη και σημάδια βελτίωσης – Δείτε τα γκολ

Τα… καμπανάκια από το φιλικό με τη Φέγενορντ τα άκουσαν στην ΑΕΚ και οι παίκτες της παρουσίασαν εντελώς διαφορετική εικόνα στη φιλική νίκη (2-0) επί της Αντβέρπ – Ντεμπούτο για Τζαβέλλα – Σκόραραν οι Νεντελτσεάρου, Αλμπάνης

Μετά την προβληματική εικόνα που είχε δείξει στο δεύτερο φιλικό με τη Φέγενορντ, η ΑΕΚ έπαιξε σωστά τακτικά στην τρίτη της φιλική αναμέτρηση επί ολλανδικού εδάφους επικρατώντας με 2-0 της Αντβέρπ χάρη στα τέρματα των Νεντελτσιάρου (52′) και Αλμπάνη (66′).

Στο πρώτο μέρος οι κιτρινόμαυροι είχαν δυσκολίες στην ανάπτυξη για να δημιουργήσουν φάσεις στην τελική τρίτη, ωστόσο από την άλλη εφάρμοζαν σωστά το πρέσινγκ ψηλά στη βελγική άμυνα βγάζοντας ένταση στο παιχνίδι τους.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ ήταν καλύτερη μεσοεπιθετικά, βρίσκοντας ρυθμό, συνδυασμούς και σκοράροντας δύο γκολ. Στα θετικά επίσης, ότι αμυντικά, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σε σχέση και με τα πάρα πολλά ανασταλτικά θέματα που είχε στο φιλικό με τη Φέγενορντ. Επόμενο και τελευταίο φιλικό για την ΑΕΚ με την Κλαμπ Μπριζ την Παρασκευή (9/7 – 17:00) πριν η αποστολή επιστρέψει στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Μιλόγεβιτς, βασικός ο Τζαβέλλας
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς άφησε το 4-1-4-1 με το οποίο είχε ξεκινήσει στα δύο προηγούμενα φιλικά με Φίτεσε και Φέγενορντ και παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 ξεκινώντας βασικό στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Νεντελτσιάρου τον Τζαβέλλα, ο οποίος πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα και ηγήθηκε της αμυντικής γραμμής. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στα άκρα της άμυνας οι Λόπες και Μπακάκης και στον άξονα το δίδυμο Σάκχοφ – Σιμάνσκι με τον Μάνταλο μπροστά τους. Ο Λιβάι Γκαρσία ξεκίνησε στο δεξί άκρο, ο Αλμπάνης στο αριστερό και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Γαλανόπουλος προτιμήθηκε να προφυλαχθεί λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωθε.

Εφάρμοζε το πρέσινγκ, αλλά δεν έβγαζε πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι
Η ΑΕΚ στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου έβγαζε ένταση στο παιχνίδι της, πρεσάροντας μαζικά ψηλά την άμυνα της Αντβέρπ και ανακτώντας σε αρκετές περιπτώσεις την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο, η Ένωση δεν έβγαζε αρκετά πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι μιας και οι συνδυασμοί δεν ήταν πετυχημένοι. Βέβαια μόλις στα 30 δευτερόλεπτα του ματς η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα όταν ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε τον Μάνταλο απέναντι στον Ντε Βολφ, αλλά ο αρχηγός των κιτρινόμαυρων δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ της Αντβέρπ.

Ανασταλτικά η ΑΕΚ, σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Φέγενορντ, ήταν αρκετά πιο προσεκτική και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν δεχόταν απειλητικές στιγμές, εξακολουθώντας να πιέζει ψηλά την άμυνα της Αντβέρπ, αλλά παρά τις ανακτήσεις της μπάλας με αυτόν τον τρόπο, δυσκολευόταν να δημιουργήσει. Ωστόσο, από μια στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης η Ένωση θα μπορούσε από το πουθενά να βρεθεί πίσω στο σκορ στο 41′ όταν ο Σάκχοφ με απρόσεκτη μεταβίβαση έδωσε την ευκαιρία στον Ντε Πο να πλασάρει, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Τσιντώτα. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος του πρώτου μέρους για να φτιάξει κάτι καλό η Ένωση μεσοεπιθετικά. Ο Γκαρσία βγήκε στην αντεπίθεση, σέντραρε για τον Σιμάνσκι που είχε πατήσει περιοχή, και ο Ανσαριφάρντ με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Ιρανός φορ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Βρήκε passing game και γκολ με τους Νεντελτσιάρου και Αλμπάνη
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Αντβέρπ παρουσιάστηκε εντελώς αλλαγμένη, καθώς έγιναν 11 αλλαγές από τον Μπράιαν Πρίσκε. Η ΑΕΚ στο 48′ είχε μια εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει, όταν ο Λόπες με μια έξυπνη προωθημένη μπαλιά έβγαλε τον Αλμπάνη τετ-α-τετ, αλλά ο Έλληνας εξτρέμ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπεϊρανβάντ, που είχε περάσει αλλαγή κάτω από την εστία της βελγικής ομάδας.

Αυτό που δεν είχε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρους ήταν οι συνδυασμοί από τη μέση και μπροστά. Το σωστό passing game όμως στις αρχές του δευτέρου μέρους έφερε το 1-0 για την Ένωση. Ο πολύ κινητικός Γκαρσία μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Αλμπάνη, αυτός στον Μάνταλο που επιχείρησε κάτι μεταξύ πάσας και σουτ με τον Νεντελτσιάρου που είχε προωθηθεί να σκοράρει από κοντά με προβολή. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα και από ένα δεύτερο γκολ. Ο Αλμπάνης πέρασε από τα αριστερά, «έκοψε» στη μικρή περιοχή στον Μάνταλο, αλλά ο τελευταίος εξ επαφής νικήθηκε από τον Μπεϊρανβάντ.

Η ανάπτυξη της ΑΕΚ που ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο έφερε το 2-0 για τους κιτρινόμαυρους στο 66′. Ο Σιμάνσκι πάσαρε στον Ανσαριφάρντ, αυτός στον Αλμπάνη, ο οποίος πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπεϊρανβάντ που επιχείρησε έξοδο και την έστειλε στα δίχτυα. Μετά το δεύτερο γκολ ακολούθησαν όπως ήταν απόλυτα λογικό αρκετές αλλαγές από τον Μιλόγεβιτς. Ήδη είχε περάσει στο ματς ο Τάνκοβιτς, ενώ μπήκαν στη συνέχεια και οι Ραντόνια, Γκίνης, Μιτάι, Νταντσένκο, Ρουκουνάκης, Σαμπανάτζοβιτς, Χριστόπουλος και Μαχαίρας. Ο τελευταλιος μάλιστα στο 85′ με ωραία ενέργεια και σουτ πήγε να σκοράρει και τρίτο τέρμα, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο.

Οι συνθέσεις:

Αντβέρπ (Μπράιαν Πρίσκε): Ντε Βολφ, Κίρινεν, Ντε Λάετ, Σεκ, Μπούτα, Βερστρέτε Μπ., Βερστρέτε Λ., Αμπόμα, Γκέρκενς, Ντε Πο, Φρέι

*Η βελγική ομάδα στο δεύτερο μέρος άλλαξε και τους 11 παίκτες της από το ξεκίνημα

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας (75′ Γκίνης), Λόπες, Τζαβέλλας (75′ Νταντσένκο), Νεντελτσιάρου (70′ Ραντόνια), Μπακάκης (75′ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (75′ Ρουκουνάκης), Μάνταλος (75′ Σαμπανάτζοβιτς), Αλμπάνης (80′ Μαχαίρας), Λιβάι Γκαρσία (60′ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (80′ Χριστόπουλος)

Πηγή:www.gazzetta.gr