Γυναικείος οργασμός: Τα τρία πιο συνηθισμένα προβλήματα – και τι να κάνεις για αυτά

Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για τον γυναικείο οργασμό, κι όμως ακόμη είναι αμέτρητες οι γυναίκες που δεν απολαμβάνουν το σεξ όσο θα μπορούσαν.

Δεν φταίει η ανατομία – ούτε εσύ προσωπικά, αν αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Η κυριότερη αιτία για το οργασμικό κενό είναι η έμφυλη ανισότητα, που και τους άνδρες κάνει να τεμπελιάζουν και να ενδιαφέρονται πρωτίστως για τη δική τους ευχαρίστηση και τις γυναίκες σταματά από το να εξερευνούν το σώμα τους και να τολμούν να ζητήσουν ανοιχτά αυτό που θέλουν.

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που σχετίζονται με τον γυναικείο οργασμό είναι τα εξής:

Απλώς… δεν συμβαίνει

Αν δεν καταφέρνεις ποτέ να φτάσεις, το πιθανότερο είναι ότι απλώς δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη την κατάλληλη διαδρομή. Ανακάλυψε πρώτα μόνη σου το σώμα σου, βρες τι είναι αυτό που σε φτάνει εκεί που θέλεις, και θα δεις ότι τα πράγματα θα γίνουν ευκολότερα και κατά τη διάρκεια του σεξ. Και να ξέρεις, ένας μοναχικός οργασμός μπορεί να γίνει και εξαιρετικά… αγχολυτικός.

Μόνη σου μπορείς, παρέα όχι

Αν μπορείς και μόνη σου καλά, τα καταφέρνεις μια χαρά, και τα λοιπά, όμως όταν είσαι με τον σύντροφο ή τη σύντροφό σου τα πράγματα μένουν κάπως στάσιμα, μπορεί να φταίνε διάφορα πράγματα. Πρώτα από όλα, ίσως είσαι σφιγμένη και δεν καταφέρνεις να συγκεντρωθείς σε αυτό που γίνεται – που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε κάποιες περιπτώσεις αν κάνετε λίγο πιο ενδιαφέρουσα την πορεία προς το σεξ.

Ακόμη πιο συνηθισμένο φαινόμενο, είναι ο σύντροφος να μην ασχολείται με τα… περιφερειακά, που όμως είναι εξαιρετικά πολύτιμα. Αν «ξεχνάει» μονίμως την κλειτορίδα του, θύμισέ του την εσύ. Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεσαι (ίσως δεν ισχύει όμως το ίδιο και για εκείνον). Και αν όλα πάνε στραβά – ή ακόμη κι αν πηγαίνουν τέλεια – αποκλείεται να κάνει κακό αν… βάλεις κι εσύ ένα χεράκι.

Συμβαίνει – αλλά συμβαίνει λίγο νωρίτερα από ό,τι θα ήθελες

Υπάρχει ο μύθος ότι κάθε γυναίκα μπορεί και θέλει να συνεχίσει να κάνει σεξ ακόμη και αφού ολοκληρώσει – που προφανώς δεν ισχύει για όλες. Εσύ ίσως χρειάζεσαι μια ανάσα, βρε αδερφέ. Ή ίσως απλώς βαριέσαι.

Γενικώς, υπάρχει περίπτωση αν συνεχίσετε να ξαναφτάσεις σε οργασμό χωρίς κανένα πρόβλημα, όμως αν αισθάνεσαι ότι η… ταχύτητά σου αποτελεί πρόβλημα, υπάρχουν λύσεις.

Πρώτα από όλα, θα μπορούσατε να κάνετε μια παύση από το σεξ και να επιστρέψετε για λίγο σε πιο χαλαρά προκαταρκτικά. Έτσι θα είστε και οι δυο πιο ευχαριστημένοι.

Διαφορετικά, υπάρχει και η επιλογή να «κόβεις» τον οργασμό σου αναβάλλοντάς τον για λίγο αργότερα.