Κύπρος: Σύλληψη 67χρονου για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά Λεμεσού

Στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο και ανακρίνεται για τη μεγάλη φωτιά στη Λεμεσό, προχώρησε η Αστυνομία Κύπρου.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 67χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου.

Με ραγδαία ταχύτητα εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην κοινότητα Αρακαπά της επαρχίας Λεμεσού.

‘Οπως έγινε γνωστό, το πύρινο μέτωπο πέρασε από τον Αρακαπά και επεκτείνεται προς τις βουνοπλαγιές με κατεύθυνση βορειοανατολικά, ενώ έχουν εκκενωθεί τα χωριά Μελίνη, Επταγώνια και Συκόπετρα. Επίσης δόθηκαν οδηγίες για να εκκενωθούν τα χωριά Οδού, Ορά, Φαρμακάς και Αγίοι Βαβατσινιάς, Βαβατσινιά.

Στο μεταξύ η Κυπριακή Δημοκρατία ζήτησε συνδρομή από γειτονικά κράτη, με την Ελλάδα και το Ισραήλ να αποστέλλουν ήδη βοήθεια.

«Μια πολύ δύσκολη μέρα για την Κύπρο. Όλος ο κρατικός μηχανισμός επί ποδός», αναφέρει σχετικά με το τεράστιο πύρινο μέτωπο της Κύπρου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και συμπληρώνει: «Προτεραιότητα να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ευχαριστούμε την Ελλάδα και το Ισραήλ που ήδη ανταποκρίθηκαν για την αποστολή πυροσβεστικών αεροσκαφών».

Πηγή: skai.gr