ΑΧΑΪΑ: Τι έδειξαν οι μετρήσεις στις θαλάσσιες περιοχές του Αλισσού


Μέτρηση στην θαλάσσια περιοχή του Αλισσού έγινε από το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι δειγματοληψίες σημειώθηκαν σε δύο σημεία (Καλαμάκι και Ταραντέλα) στις 30/6 και οι αναλύσεις έγιναν αυθημερόν.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις τα ολικά κολοβακτηριοειδή βρέθηκαν σε 7 και 8 cfu/100 ml, ενώ οι δείκτες εντερόκοκκου και e-coli βρέθηκαν και στα δύο σημεία στο μηδέν(0) cfu/100 ml. Με βάση τις συγκεκριμένες μετρήσεις η θαλάσσια περιοχή του Αλισσού δεν παρουσιάζει μικροβιολογικές φορτίσεις.

«Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων μας ικανοποιούν πλήρως» ανέφερε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και πρόσθεσε: «Εν τούτοις δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα με την ποιότητα των θαλάσσιων νερών στον Αλισσό έχει λυθεί οριστικά. Θα συνεχίσουμε τις αναλύσεις μας αλλά και τις προσπάθειές μας για πλήρη έλεγχο του φαινομένου ώστε να αποκτήσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένη και σε διαχρονική βάση, αντίληψη του προβλήματος κι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να σχεδιάσουμε την πλήρη εξάλειψή του. Ωστόσο οφείλω να υπογραμμίσω ότι με βάση τις εν λόγω μετρήσεις και από την σκοπιά των μικροβιολογικών φόρτων, οι συνδημότες αλλά και οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπούν στον Αλισσό άφοβα», κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.

 

Πελοπόννησος Newsroom