ΠΑΤΡΑ: Το Κτηματολογικό γραφείο θα εγκατασταθεί στα πρώην γραφεία της Α’ ΔΟΥ

Το κτηματολογικό γραφείο Δυτικής Ελλάδας θα εγκατασταθεί στο κτίριο, και στα γραφεία, που στεγαζόταν επί σειρά ετών η Α’ ΔΟΥ Πάτρας, στην οδό Κανακάρη 84-86!

Η εφημερίδα «Πελοπόννηος» αποκαλύπτει αποκλειστικά ότι αυτή είναι η τελική ετυμηγορία-επιλογή του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο», οι υπεύθυνοι του οποίοι εξέτασαν όλες τις προτεινόμενες τοποθεσίες και κατέληξαν στη συγκεκριμένη.

Πιθανότατα μέχρι τέλος του 2021, ίσως και τον Νοέμβριο, στο πιο αισιόδοξο σενάριο, θα γίνει η εγκατάσταση του φορέα στα…νέα του γραφεία.

Για την ιστορία, είχε γίνει προκήρυξη διαγωνισμού για τη μίσθωση νέου ακινήτου στην Πάτρα, το οποίο θα στεγάσει τις υπηρεσίες του νέου κτηματολογικού γραφείου. Και επιλέχθηκε το κτίριο της πρώην Α’ ΔΟΥ (επί 29 σερί χρόνια στεγαζόταν εκεί η Α’ Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Πάτρας, μέχρι που μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2018).

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι, όπως ακούγεται, στελέχη και προσωπικό του νέου φορέα του κτηματολογικού γραφείου Δυτ. Ελλάδας, ο οποίος ήδη λειτουργεί από αρχές Απριλίου με έδρα την Πάτρα, δεν πέταξαν κι απ’ τη χαρά τους για την επιλογή, ίσως γιατί περίμεναν ότι η υπηρεσία του κτηματολογικού γραφείου θα στεγαζόταν σε ένα πιο σύγχρονο και φρέσκο σε ηλικιακά κτίριο, έστω και λιγάκι περιφερειακά, και όχι σε ένα παλαιό κτίριο μέσα στον ήδη φορτωμένο ιστό της πόλης.

Στο κτηματολογικό γραφείο Δυτικής Ελλάδας παρέχονται σε πολίτες και επαγγελματίες (μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές) όλες οι υπηρεσίες των υποθηκοφυλακείων (καταχώριση πράξεων, τήρηση βιβλίων ενεχύρου, τήρηση των σχετικών αρχείων κ.λπ).