ΑΧΑΪΑ: «Καταδρομική εξόρμηση» σε δυσπρόσιτες περιοχές για εμβολιασμό του πληθυσμού – Για πολίτες, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν

Eξόρμηση για εμβολιασμό του πληθυσμού που κατοικεί σε δυσπρόσιτες περιοχές ξεκίνησε χθες  η 6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Στόχος της επιχείρησης είναι πρωτίστως η εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων και ακολούθως η αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων.
Ο διοικητής της Γ. Καρβέλης  επικοινώνησε ήδη με όλους τους δημάρχους Καλαβρύτων, Ερυμάνθειας Δύμης κ.ά, ζητώντας να μας σταλούν στοιχεία για τα δημοτικά διαμερίσματα που εμφανίζουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.
«Είμαστε έτοιμοι να μετακινηθούμε σε αυτές σις περιοχές και να εμβολιάσουμε τους πολίτες χωρίς να χρειαστεί αυτοί να μετακινηθούν» αναφέρει  και εξηγεί:
«Θα πάμε όπου χρειαστεί ακόμα και στην πιο δύσβατη περιοχή, αρκεί να καλύψουμε τους πολίτες εμβολιαστικά. Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε εμβολιαστικό κέντρο. Αυτή την αδυναμία επιθυμούμε να καλύψουμε».
Αυτή τη στιγμή υπάρχει επάρκεια εμβολίων και επομένων εκτός από τις οργανωμένες εμβολιαστικές γραμμές σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας κ.ά, υπάρχει το περιθώριο για ανάπτυξη και αυτού του προγράμματος κάλυψης των κατοίκων δυσπρόσιτων περιοχών.
Για την 6ης Υγειονομική Περιφέρεια η αρχή θα γίνει από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και ακολούθως θα επεκταθεί, ώστε να προλάβει  πιθανόν νέο κύμα.