ΠΑΤΡΑ: Μανωλάκης, Σιδηροκαστρίτης, Πολυζωγόπουλος και Mihalis Kalkanis Group επί σκηνής

 

Το ραντεβού με την jazz τη δεύτερη ημέρα ξεκινά στις 9.00 το βράδυ με τους Γιώργο Μανωλάκη,  – Νίκο Σιδηροκαστρίτη και Ανδρέας Πολυζωγόπουλο, να δίνουν το δικό τους μουσικό στίγμα. Πρόκειται για μια μοναδική μουσική σύμπραξη βασισμένη σε συνθέσεις του Γιώργη Μανωλάκη από την κρητική μουσική παράδοση, με μια ματιά όμως world jazz και έντονο το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού.

Στις 10.45 το βράδυ την «σκυτάλη» θα πάρει το σχήμα Mihalis Kalkanis Group. Ο κοντραµπασίστας Μιχάλης Καλκάνης ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκπροσώπους της νέας γενιάς Ελλήνων µουσικών της τζαζ – και όχι µόνο. Προέρχεται από µουσική οικογένεια και, πέραν του ότι συµµετέχει στα πιο σηµαντικά σχήµατα του είδους, είναι ιδιαίτερα τολµηρός σαν δηµιουργικός µουσικός και συνθέτης και πειραµατίζεται µε επιτυχία, δίνοντάς µας µουσική απρόβλεπτη. Ντύνει µε ηλεκτρονική µουσική το παραδοσιακό τραγούδισµα της… γιαγιάς του και κάνει επιτόπιες ηχογραφήσεις (field recordings) σε θρησκευτικές τελετές µεταναστών, δίνοντάς µας ένα αµάλγαµα ήχων του κόσµου στο δίσκο του World Echoes in Athens.

Μουσικοί:  Λευτέρης Ανδριώτης κρητική λύρα • Μιχάλης Καλκάνης κοντραµπάσο • Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο • Βασίλης Μπαχαρίδης ντραµς • Ορέστης Μπενέκας πλήκτρα, πιάνο • Σχεδιασµός – Εκτέλεση ήχου Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Κορύφωση και ολοκλήρωση με Sotiris Ntouvas “State Of Exception» & Dhafer Youssef

Οι τίτλοι τέλους θα «πέσουν» το Σάββατο 3 με την εμφάνιση τoυ πατρινού ντράμερ Σωτήρη Ντούβα και του διεθνούς φήμης Τυνήσιου δεξιοτέχνη στο ούτι, τραγουδιστή και συνθέτη Dhafer Youssef.

Στις 9.00 το βράδυ ο Σωτήρης Ντούβας θα παρουσιάσει κυρίως δικές του συνθέσεις που δημιουργήθηκαν στο κατά την διάρκεια της καραντίνας. Η μουσική συνδυάζει τα ραπ φωνητικά με την γυναικεία μελωδική χροιά όπως επίσης τον αυτοσχεδιασμό με την ποπ αισθητική και τα επαναλαμβανόμενα ρυθμικά μοτίβα.

Τα μέλη της μπάντας είναι οι: Πάνος Πλουμάκης (φωνη), Coslee (φωνή,κιθάρα), Νεφέλη Φασουλή (φωνή), Ερικ Παναγόπουλος (κιθαρα,πλήκτρα ), Γιωργος Κωνσταντίνου (μπάσο), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα, φωνή), Σωτήρης Ντούβας (ντραμς) . Γιάννης Πετρολιάς (ηχοληψία).

Ο Dhafer Youssef, μία από τις αποκαλούμενες μουσικές ιδιοφυίες στο είδος του, θα αναλάβει στις 10.30 το βράδυ να «ξεναγήσει» το κοινό στους δικούς του μουσικού δρόμους. Ο Τυνήσιος δεξιοτέχνης, με μια θριαμβευτική διεθνή περιοδεία, περίπου 100 συναυλίες και πάνω από 50.000 δίσκους και παραστάσεις με  σπουδαίες ορχήστρες, θα ολοκληρώσει την φετινή ενότητα «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»  διεθνούς Φεστιβάλ, «ξεδιπλώνοντας» την ασύμμετρη ποιότητα των περίεργων μέτρων, παρουσιάζοντας ένα εντυπωσιακό μουσικό επίτευγμα

Κατά την διάρκεια της τριήμερης ενότητας του «JAZZ» + «ΠΡΑΞΕΙΣ»,  ο χώρος όπου θα φιλοξενείται η έκθεση «Νο paper limit» στα Παλαιά Σφαγεία θα είναι επισκέψιμος για το κοινό από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.

Η προμήθεια των εισιτηρίων για την συναυλία θα γίνεται στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου και ηλεκτρονικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservises.gr στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού patrasculture.gr. Για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της διάθεσης των εισιτηρίων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την συναυλία διαμορφώνονται ως εξής: Γενική είσοδος 10.00 €. Άνεργοι, Φοιτητές, άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών 7.00€.

Επίσης έχει προβλεφθεί και διατίθενται με την μορφή «πακέτου» εισιτήρια εισόδου και για τις τρεις ημέρες του «JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ» στην τιμή των 20.00€.