Λειψυδρία στην Πάτρα, το φράγμα έτοιμο…

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς το Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ.
«Πριν καλά-καλά μπούμε στην καρδιά του καλοκαιριού μεγάλες περιοχές της Πάτρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψυδρίας Μεσσάτιδα, Μιντιλόγλι, Παραλία, Ρωμανός, Δρέπανο, Ρίο κ.α. Άλλες δε περιοχές έχουν μόνιμα διακοπές ή χαμηλή πίεση. Το πρόβλημα αυτό δεν το έχετε αντιμετωπίσει 7 χρόνια που είστε δημοτική αρχή.
Είναι εύλογες λοιπόν οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας. Να ενημερώσετε τους συμπολίτες μας αναλυτικά τι θα γίνει με αυτό το φαινόμενο. Μήπως ήρθε η ώρα κ. Δήμαρχε να αλλάξετε θέση και να προχωρήσετε στην υλοποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για τη λειτουργία και διαχείριση του φράγματος με διαδημοτικό φορέα των τριών δήμων;
Η εμμονή σας να μην αναλάβετε τη λειτουργία του φράγματος οδήγησε για 3+2 χρόνια να το αναλάβει ιδιώτης, με προίκα από την κυβέρνηση 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τους φόρους δηλαδή των Ελλήνων πολιτών. Η πρότασή μας είναι η δημιουργία διαδημοτικού φορέα των τριών δήμων με ποσοστό άνω του 51%, άμεση διεκδίκηση από την κυβέρνηση, και το τεχνικό προσωπικό της ΔΕΥΑΠ να παρακολουθεί τις δοκιμές του φράγματος και να απαιτήσουμε να το αναλάβει ο διαδημοτικός φορέας με την κατάλληλη πρόσληψη προσωπικού».