Δήμαρχος Πάρου: Η φωτιά μας ανησύχησε -Εφτασε στα 200 μέτρα από τα σπίτια

Αίσιο τέλος είχε η αναστάτωση που προκλήθηκε χθες, Κυριακή 27 Ιουνίου, με την φωτιά στην περιοχή Κωστός στην Πάρο, η οποία μετά την μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρος και γης τέθηκε υπό έλεγχο.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος: «Η φωτιά έχει σβήσει. Πραγματικά μας ανησύχησε. Ήταν μια φωτιά που ξεκίνησε από μια μικρή εστία που επεκτάθηκε πάρα πολύ γρήγορα. Πρώτη φορά το πυροσβεστικό της Πάρου ήρθε πολύ γρήγορα, αλλά η φωτιά είχε μια τέτοια εξέλιξη καθώς πέρασε δρόμους 4 -5 μέτρων. Το σημείο όπου εξελίχθηκε η πυρκαγιά έχει σχινάρια που είναι εύφλεκτα και ίσως την φωτιά ευνοούσε η θερμοκρασία και όχι ο άνεμος».

Συνολικά στην Πάρο επιχείρησαν 5 αεροπλάνα, 3 ελικόπτερα και άνδρες της πυροσβεστικής από τα γύρω νησιά. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή «Από τις έξι» ο κ. Κώβαιος, «η φωτιά ξεκίνησε 500 μ. ανατολικά του οικισμού Κώστος. Οι πιθανότητες για την φωτιά είναι πολλές, αλλά η πυροσβεστική θα διερευνήσει το θέμα. Η πυρκαγιά έφτασε σε απόσταση μέχρι 200 μ. από τα σπίτια», ενώ όπως τόνισε είναι σημαντικό ότι το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής έμεινε άθικτο.
Πηγή: iefimerida.gr