Βόρεια Ιρλανδία: Άφησε φιλοδώρημα των 16.000 δολαρίων – «Μην τα ξοδέψετε με τη μία»

Δεν μπορούσαν να το πιστέψουν οι εργαζόμενοι εστιατορίου στο Λοντοντέρι της Βόρειας Ιρλανδίας, όταν είδαν το φιλοδώρημα που τους άφησε ένας – τουλάχιστον- γενναιόδωρος πελάτης.

Ο άνδρας παρήγγειλε μερικά chili dogs, τηγανιτά τσιπς πίκλας και αναψυκτικά. Για αυτά πλήρωσε 37,93 δολάρια και ενώ η συνήθης τακτική σε εστιατόρια ή μπαρ είναι ο πελάτης να αφήνει φιλοδώρημα 15%, ο συγκεκριμένος αποφάσισε να το ξεπεράσει κατά πολύ… αφήνοντας φιλοδώρημα 16.000 δολαρίων!

Μάλιστα την ώρα που πλήρωνε με κάρτα, έλεγε στους τυχερούς -όπως αποδείχτηκε- εργαζόμενους: « Μην τα ξοδέψετε όλα με τη μία».

Οι εργαζόμενοι που αρχικά δεν το πρόσεξαν, όταν κατάλαβαν τι έβλεπαν τον ρώτησαν αν κάνει πλάκα, όπως μεταδίδει το WRDW. Όμως αυτός απάντησε: «Θέλω να τα πάρετε. Εργάζεστε σκληρά».

Οι οκτώ υπάλληλοι που εξακολουθούσαν να μην πιστεύουν στην τύχη τους, επικοινώνησαν με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος πλησίασε τον ανοιχτοχέρη πελάτη και τον ρώτησε μήπως έκανε λάθος και ήθελε να αφήσει φιλοδώρημα, 160 δολαρίων. Ωστόσο ο πελάτης, που προτιμά να μείνει ανώνυμος, επέμεινε: «όχι, είναι 16.000».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, κάθε φιλοδώρημα εκτιμάται «αλλά αυτό είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του εστιατορίου».