ΑΧΑΪΑ: Σύγκλιση απόψεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Κορινθιακή σταφίδα – Η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος λόγω της πανδημίας

Σύγκλιση απόψεων στις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξη της κορινθιακής σταφίδας και κατ΄επέκταση των παραγωγών, αλλά και όλης της αλυσίδας εμπορίας και εξαγωγών.
Όλοι συμφώνησαν στην έκδοση ψηφίσματος που πρότεινε η παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα «Δικαίωμα στην Πρόοδο», με το οποίο ζητείται «να εφαρμοσθούν άμεσα τα μέτρα της απόσυρσης των αποθεμάτων της κορινθιακής σταφίδας για απόσταξη κρίσης, και ο πράσινος τρύγος, ώστε μέσω αυτών να στηριχθούν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, συνεταιριστικές ενώσεις και ιδιώτες αλλά και γενικότερα το προϊόν της κορινθιακής σταφίδας κατά συνέπεια και οι παραγωγοί και το προϊόν».
Η πρόταση ψηφίσματος, βρήκε εξ αρχής σύμφωνο τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Χαρακτήρισε επιπόλαιους τους ισχυρισμούς περί «ουδέτερου παρατηρητή» για τη στάση της Περιφέρειας, εξήγησε ότι από τις 26 Απριλίου με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ζητήσει την στήριξη του προϊόντος και των σταφιδοπαραγωγών, με όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ενώ η ΠΔΕ έχει προσφερθεί να βοηθήσει με τις υπηρεσίες της, προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Με το γενικότερο πνεύμα της συζήτησης, συντάχθηκαν και οι άλλοι επικεφαλής των παρατάξεων, όπως οι Κώστας Σπηλιόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου και Ανδρέας Νικολακόπουλος.