Επίθεση με βιτριόλι: Εξιτήριο για όλους τους Μητροπολίτες – Νοσηλεύεται ακόμα ο Γραμματέας

Για την πορεία της υγείας των επτά Μητροπολιτών που δέχθηκαν την Τετάρτη επίθεση με καυστικό υγρό από 37χρονο ιερέα, ενημερώνουν τα νοσοκομεία «ΚΑΤ» και «Γ. Γεννηματάς».

Οι Μητροπολίτες έχουν λάβει όλοι πλέον εξιτήριο και μόνο ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, παραμένει για νοσηλεία καθώς τα εγκαύματα που φέρει είναι σοβαρότερα.

Ειδικότερα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μεταφέρθηκαν από το «Λαϊκό» χθες στις 21:00 οι Μητροπολίτες Γουμενίσσης, Κηφισίας, Δρυινουπόλεως-Κονίτσης και Κασσανδρείας.

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα. Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας.

Στα επείγοντα του ΚΑΤ μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης οι Μητροπολίτες Άρτης, Γλυφάδας και Ζακύνθου.

Έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Ο Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και  ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων.

Πηγή: skai.gr