Έγκλημα Γλυκά Νερά – Απολογία πιλότου: “Δεν είμαι το τέρας που παρουσιάζεται”

Του Παναγιώτη Στάθη

Ως πρόσωπο εξαιρετικά ψύχραιμο, που ακόμα και ένα βήμα πριν περάσει το κατώφλι των φυλακών τον ενδιέφερε η εικόνα του στον κόσμο, περιγράφουν δικαστικές πηγές τον 33χρονο πιλότο, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ σε πολλές στιγμές ο κατηγορούμενος φέρεται να έλεγε και να ξαναέλεγε ότι του αξίζει η τιμωρία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρ’ όλα αυτά δεν θεωρεί ότι είναι το “τέρας” που παρουσιάζεται.

Βροχή ερωτήσεων

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε σειρά ερωτήσεων τόσο από τον ανακριτή όσο και από τον εισαγγελέα για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υπόθεση.

Από τη γνωριμία του και τον γάμο του με την Καρολάιν, μέχρι την ημέρα του εγκλήματος και όσα ακολούθησαν. Ιδιαίτερα το τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου 2021 φέρεται να βρέθηκε στο επίκεντρο των στοχευμένων ερωτήσεων ανακριτή και εισαγγελέα.

Για την σκηνή του εγκλήματος, οι δικαστικοί λειτουργοί επέμειναν πολύ αν και τι έπραξε όταν είδε να μειώνονται οι αντιστάσεις της Καρολάιν, στο 5λεπτο του φρικτού πνιγμού της. Αφενός ο κατηγορούμενος δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αποτρέψει τη βλάβη (δηλαδή να τραβηχτεί μακριά), ενώ φέρεται να μην έκανε τίποτα ούτε όταν συνειδητοποίησε ότι η σύζυγός του δεν αναπνέει πλέον. Μάλιστα, φέρεται να μην έκανε καν προσπάθεια ανάνηψης όταν συνειδητοποίησε τι συνέβη και επί της ουσίας την άφησε αβοήθητη.

Το “θέατρο”

Αιτιολογώντας τη στάση του μετά το έγκλημα και το θέατρο που έστησε για να πείσει τις αρχές ότι εισέβαλαν ληστές στο σπίτι τους, φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε τι να κάνει και άρχισε να σκέφτεται τι μπορεί να γίνει για να μην μείνει το παιδί και χωρίς τον πατέρα του. Πάντως, λίγα λεπτά με τη δολοφονία της Καρολάιν, θέτοντας σε εφαρμογή το σχέδιό του, αποφάσισε να σκοτώσει και τον σκύλο τους.

“Η εκδοχή του έχει πολλές… τρύπες και πολλά κενά”, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από τον χώρο των δικαστηρίων.