Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν τις βαθμολογίες τους οι υποψήφιοι

Eπεσε σήμερα η «αυλαία» των εξετάσεων για τους υποψήφιους των Γενικών και Εσπερινών λυκείων

Έπεσε την Τρίτη η αυλαία των Πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε  Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες κατηγορίες υποψηφίων για τους οποίους θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα. Μια μέρα μετά στις 29 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για όσους εξετασθούν σε ειδικά μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών. Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών προχωρά κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς ώστε τα αποτελέσματα να ανακοινωθούν στους υποψήφιους χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις καθώς φέτος η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι σε προηγούμενες χρονιές.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Φέτος λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα σημειωθεί καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων τόσο όσον αφορά στις βαθμολογικές επιδόσεις όσο και στην ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων. Σε κάθε περίπτωση πάντως έως το τέλος του Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Αυγούστου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων εισαγωγής. Φέτος ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους. Οι βαθμολογίες που πέτυχαν οι υποψήφιοι ανά μάθημα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπ. Παιδείας, θα ανακοινωθούν μεταξύ 8 και 12 Ιουλίου. Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας , από το Μαρούσι. Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ανά τμήμα θα διαμορφωθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας μετά την έκδοση  των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Μηχανογραφικό δελτίο

Όταν το υπουργείο Παιδείας ανακοινώσει τις βαθμολογικές επιδόσεις όσων συμμετείχαν στις εξετάσεις  οι υποψήφιοι μέσα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, διαδικασία η οποία απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα καθώς οι μαθητές πρέπει να κάνουν τις σωστές επιλογές και να «κινηθούν» έξυπνα όχι μόνο για να καταφέρουν να κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ αλλά και προκειμένου να βρεθούν σε τμήματα τα οποία μελλοντικά θα τους οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Επαναληπτικές εξετάσεις

Οι μαθητές οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα ή δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος σε αυτές καθόλου θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν το Σεπτέμβριο σε όλα τα μαθήματα και να διεκδικήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια της χώρας.