Κορωνοϊός – Αποκάλυψη για Τραμπ: Σκεφτόταν να στείλει μολυσμένους με Covid Αμερικανούς στο Γκουαντάναμο

Στη φυλακή-κολαστήριο του Γκουαντάναμο για υπόπτους τρομοκρατίας φέρεται να ήταν έτοιμος να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανούς πολίτες που είχαν μολυνθεί από τη νόσο Covid-19, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές στο εξωτερικό.

Η αποκάλυψη αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας από δύο δημοσιογράφους της «Washington Post» και προσθέτει νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση της πανδημίας υπό την ηγεσία Τραμπ, όπως επισημαίνει το περιοδικό «Forbes».

«Εφιαλτικό Σενάριο: Στα άδυτα της αντίδρασης της διακυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία που άλλαξε την Ιστορία», είναι ο τίτλος του βιβλίου των δημοσιογράφων της αμερικανικής εφημερίδας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες συνεδρίασης του Φεβρουαρίου του 2020 κατά την οποία ο Αμερικανός μεγιστάνας άφησε τους συνεργάτες του σε κατάσταση αμηχανίας και σοκ με την επίμαχη πρόταση.

Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούν πώς να χειριστούν τις περιπτώσεις Αμερικανών που είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 στο εξωτερικό, ο Τραμπ φέρεται να ρώτησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μελών του επιτελείου του, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να τεθούν σε καραντίνα εκεί όπου εξακολουθούν να κρατούνται ύποπτοι για τρομοκρατία, στη φυλακή του Γκουαντάναμο.

«Δεν έχουμε κανένα νησί στην κατοχή μας;» φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ θέλοντας πάση θυσία να κρατήσει χαμηλό τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Για να προσθέσει: «Το Γκουαντάναμο;»…

«Εισάγουμε αγαθά. Δεν πρόκειται να εισάγουμε έναν ιό», είπε εξηγώντας τον συλλογισμό του.

 

Οι συνεργάτες του δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που άκουσαν από τα χείλη του προέδρου τους και προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη επικαλούμενοι την αρνητική εικόνα μεταφοράς Αμερικανών πολιτών στη διαβόητη φυλακή.

Το βιβλίο, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 180 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Υγείας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου.

Μέχρι στιγμής, από το επιτελείο του Τραμπ δεν υπάρχει σχόλιο για τις πληροφορίες που τον φέρνουν σε δεινή θέση.

Εκτός από τις αποκαλύψεις για το Γκουαντάναμο, στο βιβλίο γίνεται λόγος και για τα παράπονα του 45ου προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με τα τεστ κορωνοϊού.

«Με «σκοτώνουν» τα τεστ. Θα χάσω τις εκλογές εξαιτίας των τεστ Covid», φέρεται να δήλωνε τον περασμένο Μάρτιο σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε υπουργό Υγείας Άλεξ Αζάρ, όπως επισημαίνει το περιοδικό «Forbes»