EURO 2020 – Τσεχία-Αγγλία (22:00, ΑΝΤ1): Με την πρόκριση στο «τσεπάκι», ψάχνουν καλύτερο πλασάρισμα

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο 1-2 της βαθμολογίας του ομίλου (με τους Τσέχους να υπερτερούν) με τέσσερις πόντους, έχοντας εξασφαλίσει μετά τα αποτελέσματα της Δευτέρας (21/6) την πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης (έστω και ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες). Πλέον, στοχεύουν στο καλύτερο πλασάρισμα, που βέβαια θα εξαρτηθεί και από το τι θα γίνει στους ομίλους E και F, με τους οποίους διασταυρώνεται ο δικός τους (αναλυτικά οι διασταυρώσεις πιο κάτω).

Σε ό, τι αφορά τους Τσέχους, την προηγούμενη αγωνιστική ήρθαν ισόπαλοι (1-1, 18/6) με την Κροατία. Από ένα σημείο και μετά, έπαιξαν για να μη χάσουν και το κατάφεραν. Προηγήθηκαν με το τρίτο τέρμα (εκτέλεση πέναλτι στο 37′) του Σικ στη διοργάνωση, ο οποίος έχει πετύχει όλα τα γκολ της ομάδας του. Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους δέχτηκαν την ισοφάριση από την ωραία ενέργεια του Πέρισιτς (47′) και εν συνεχεία οπισθοχώρησαν.

Σε περίπτωση που η ομάδα του Γιάροσλαβ Σιλχαβί δεν χάσει από την Αγγλία θα τερματίσει 1η στον όμιλο, ενώ εφόσον δεν τα καταφέρει, τότε θα είναι 2η εάν η Σκωτία δεν ηττηθεί από την Κροατία και 3η εάν η τελευταία κερδίσει και ταυτόχρονα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (στο +3 η Τσεχία).

Από την άλλη, η Αγγλία στο πλαίσιο της 2ης «στροφής» έμεινε στο 0-0 (18/6) στο βρετανικό ντέρμπι με τη Σκωτία. Με την ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να απογοητεύει με την εμφάνισή της. Θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ. Σε περίπτωση που χάσει, τότε θα είναι 2η, εάν δεν ηττηθεί η Κροατία στο άλλο παιχνίδι και 3η εάν η Σκωτία κερδίσει και ταυτόχρονα καλύψει τη μεταξύ τους διαφορά τερμάτων (στο +3 η Αγγλία).