Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Αναγνωστόπουλου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μετήχθη στην Ευελπίδων ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος – «Να σαπίσεις στη φυλακή, δολοφόνε» του φώναζαν πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια – Ξεκινά η διαδικασία για την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας

Ολοκληρώθηκε ενώπιον του ανακριτή η απολογία του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης γυναίκας του Καρολάιν Κράουτς, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά νερά, τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος οδηγείται τώρα στον εισαγγελέα , ο οποίος έχει την δυνατότητα να του υποβάλει περαιτέρω ερωτήσεις και στην συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν σχετικά με την προφυλάκισή του.

Ο Αναγνωστόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πώς έφτασε στη δολοφονία, όσα προηγήθηκαν το μοιραίο βράδυ, αλλά και εξηγήσεις για τα ψέματα που επί τριάντα επτά ημέρες έλεγε όχι μόνο στις Αρχές, αλλά στο πανελλήνιο μέσω των δημοσίων δηλώσεών του.

Παράλληλα, όμως, η εισαγγελία Ανηλίκων κίνησε τη διαδικασία για την προσωρινή ανάθεση της επιμέλειας της ενός έτους Λυδίας. Η  απόφαση της εισαγγελίας ανηλίκων για το που θα ανατεθεί η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης κόρης του ζευγαριού, μέχρι το αρμόδιο δικαστήριο να αποφασίσει οριστικά για το θέμα μέσα σε διάστημα 90 ημερών, αναμνένεται άμεσα. Σύμφωνα με το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα, η εισαγγελία μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια του παιδιού προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του 32χρονου.

«Δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή»

Η απολογία του καθυστέρησε καθώς ο δικηγόρος του ζήτησε μια ολιγόωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσουν τα καινούργια στοιχεία που μπήκαν στη δικογραφία, δηλαδή τα ψηφιακά αρχεία. Η απολογία αναμένεται να είναι πολύωρη.

Φτάνοντας στον ανακριτή, οι συγκεντρωμένοι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων του φώναζαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση και λεκτικές αντεγκλήσεις που όπως θα πει είχε την μοιραία βραδιά με την Καρολάιν, με αποτέλεσμα να «θολώσει» και να χάσει τον έλεγχο. Μάλιστα, όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. «Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος και θα εμπλουτίσουν την προανακριτή του κατάθεση», αναφέρουν οι δικηγόροι του.

pilotos-5745685

 

Η πομπή της άφιξης του πιλότου

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Θα αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της επιμέλειας του παιδιού

Έξω από τα κτήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, παράλληλα, μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, ο οποίος σχολιάζοντας το ζήτημα με την επιμέλεια του παιδιού που έχει προκύψει σημείωσε πως αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

«Καταθέσαμε σήμερα μια δήλωση πολιτικής αγωγής στον κύριο ανακριτή εκπροσωπώντας την οικογένεια της Καρολάιν, για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπόρεσε να έρθει και η δήλωση κατατέθηκε με εξουσιοδότηση. Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε ότι αγκάλιασε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Το θέμα του παιδιού πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Θα επισκεφτούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Πιστεύω καταρχήν ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη και απ’ ό,τι μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρας της με τους γονείς του δράστη έχουν άριστη σχέση. Πιστεύω με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη απ όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», είπε.

 

Συγκέντρωση φεμινιστικών οργανώσεων

Επίσης, με κεντρικό σύνθημα «μας σκοτώνουν καμία λιγότερη», συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φεμινιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς πραγματοποιείται έξω απο τα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων.

 

DSC_0960

Παραιτήθηκε ο ένας εκ των συνηγόρων του

Την ίδια ώρα, ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην υπόθεση το πρωί της Τρίτης, καθώς ο ένας από τους δικηγόρους του πιλότου παραιτήθηκε της υπόθεσης. Όπως είπε ο δικηγόρος, Βασίλης Σπύρου, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις τηλεοπτικές κάμερες, ο ίδιος δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Διευκρινίζοντας είπε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Για την παραίτηση του έτερου συνηγόρου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και την αντιμετώπιση όσον αφορά στο παιδί, μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Όπως είπε σε δήλωσή του μπροστά στις κάμερες, έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο Παπαϊωαννίδης σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, σημείωσε πως «είναι επιλογή του εντολέως μου και σε αυτό δεν μπορώ να σχολιάσω». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε πως ήταν γνωστό πως όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι και στο πλαίσιο της ανακρίσεως, υπεύθυνος ήμουν εγώ», είπε.

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες κινήσεις.

Σχετικά με την διαχείριση της υπόθεσης ο δικηγόρος σημείωσε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήταν ευσυγκίνητος μιλώντας για το τι έγινε, ωστόσο σημείωσε πως δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες. «Τα πραγματικά περιστατικά θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με την επιμέλεια της 11μηνών Λυδίας. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι ενωμένες και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, θα το κάνει».

Η κάμερα

Ωστόσο, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, είναι ιδιαιτέρως επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο. Ένα από αυτά αφορά στην κάμερα που υπήρχε στο εσωτερικό του σπιτιού. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η κάρτα μνήμης «SD» της κάμερας «είχε αφαιρεθεί, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει διαθέσιμη καταγραφή οποιασδήποτε εικόνας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα στον τόπο του εγκλήματος». Κατά την δικογραφία «η τελευταία «επικοινωνία» της κάμερας μέσω δικτύου με κάποιον χρήστη που είχε πρόσβαση σε αυτή είναι στις 01:19 της 11ης Μάιου». Δηλαδή, περίπου τρεις ώρες πριν φύγει από τη ζωή η νεαρή μητέρα, δεδομένου η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει πως ο θάνατος της 20χρονης, επήλθε μεταξύ 4 με 5 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου.

Ως προς το στοιχείο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν πως ο κατηγορούμενος θα υποστηρίξει στον ανακριτή ότι οι παραπάνω χρόνοι σχετικά με την τελευταία «επικοινωνία» της κάμερας είναι πλασματικοί και θα εμείνει στα είχε πει και στους αστυνομικούς όταν ομολόγησε τη δολοφονία. Ότι δηλαδή, ο ίδιος αφαίρεσε την κάρτα μνήμης, όχι όμως πριν το έγκλημά του αλλά ώρες μετά από αυτό, κόβοντας την σε κομμάτια και πετώντας την στη λεκάνη της τουαλέτας του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.

«Δεν είχα κίνητρο»

«Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει ζήτημα εξ’ αρχής αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Για την ύπαρξη τρίτου προσώπου δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε από τους αστυνομικούς ούτε από τον εισαγγελέα» έχει αναφέρει ο δικηγόρος του 33χρονου Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης σε δηλώσεις του και στη θέση αυτή αναμένεται να κινηθεί κατά την σημερινή του απολογία στον ανακριτή και ο εντολέας του.

Ο 33χρονος δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία προανακριτική του κατάθεση, κατά την οποία και ομολόγησε το έγκλημα και αναμένεται να υποστηρίξει, παρά τα στοιχεία της δικογραφίας, πως όταν πήγε στο κρεβάτι όπου βρίσκονταν η γυναίκα του, εκεί δηλαδή όπου τη δολοφόνησε, η 20χρονη δεν κοιμόταν. «Η Καρολάιν δεν κοιμόταν, αυτό που αναφέρεται δεν το δεχόμαστε. Άλλα πράγματα έχει καταθέσει ο 33χρονος και άλλα λέει η ιατροδικαστική έκθεση. Υπάρχουν στοιχεία που θα προσθέσουμε σε επίπεδο ανακριτικής αρχής που θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα», λέει η υπεράσπισή του.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς είχε περιγράψει το σκηνικό της δολοφονίας της γυναίκας του και μητέρας του παιδιού του, ως εξής: «Η Καρολάιν κοιμόταν. Για να μην την τρομάξω, ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Η Καρολάιν ήταν μπρούμυτα στο κρεβάτι και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Εγώ της είπα: “Να πάρω τη μικρή και να ανεβούμε επάνω;”. Και αυτή μου απάντησε: “Όχι μην φέρεις τη μικρή, δεν σας θέλω” και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει πάνω να κοιμηθεί. Συνέχιζε να τινάζεται και εγώ την κρατούσα όλο και πιο σφιχτά γιατί ήθελα να την κάνω να με ακούσει και να την πείσω να κοιμηθούμε και οι τρεις μαζί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπό της στο μαξιλάρι, εννοώ δηλαδή το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχιζα να την κρατάω στην αγκαλιά μου μέχρι που σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό κράτησε γύρω στα πέντε λεπτά από την ώρα που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα αλλά ήταν μάταιο. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί…».

«Συγνώμη, δεν ήθελα να μείνει το παιδί και χωρίς πατέρα»

Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος θα ζητήσει συγνώμη για τα όσα έκανε και φέρεται ότι θα επαναλάβει όσα αντιφατικά και προκλητικά έχει πει και δημοσίως για το… θέατρο που έπαιζε επί 37 ημέρες, παριστάνοντας τον τεθλιμμένο σύζυγο που έχασε τη μητέρα του παιδιού από τα χέρια αδίστακτων ληστών που μπήκαν στο σπίτι τους. «Είμαι συντετριμμένος και ό,τι έκανα, το έκανα με γνώμονα το παιδί μου», είχε δηλώσει ο 33χρονος μέσω του δικηγόρου του Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, στο protothema.gr και αυτό αναμένεται να πει και σήμερα στην απολογία του. Ότι δηλαδή, λειτούργησε όπως λειτούργησε μετά το έγκλημα, ώστε η 11 μηνών Λυδία να μην χάσει και τους δυο γονείς της. «Δεν ήθελα να μείνει το παιδί και χωρίς πατέρα» αναμένεται να πει στη σημερινή του απολογία, δηλώνοντας και πάλι μετανιωμένος για τα εγκλήματά του.

Σήμερα, ο 33χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή για τέσσερα συνολικά αδικήματα και συγκεκριμένα δυο κακουργήματα και δυο πλημμελήματα. Τα κακούργημα είναι αυτά της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου. Τα πλημμελήματα είναι: Ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεων του και ψευδή κατάθεση κατ´ εξακολούθηση, αδίκημα που αφορά στις ψευδείς καταθέσεις που έδινε στις αρχές. Αμέσως μετά την απολογία του κατηγορουμένου ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Πάντως, σήμερα στην ανάκριση αναμένεται να διαβιβαστούν και νέα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές, τα οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσουν ξανά τον 33χρονο σε ένα δεύτερο χρόνο ενώπιον του ανακριτή για συμπληρωματική απολογία.