(ΦΩΤΟ)-ΗΛΕΙΑ: Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους στη περιοχή της Χαριάς – Δύο νεκροί

Μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στην Χαριά του δήμου Πύργου. Νεκροί είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο χειριστής και ο συνεπιβάτης του.

Μετά την πτώση του αεροπλάνου κάτοικοι της κοινότητας έφθασαν στο σημείο, για να παράσχουν βοήθεια και παράλληλα ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Έπειτα από λίγη ώρα έφθασαν στην περιοχή 14 πυροσβέστες με έξι οχήματα, όπου εντόπισαν νεκρούς, μέσα στα συντρίμμια του αεροπλάνου, τον χειριστή και τον επιβάτη.

Ο υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου Γεώργιος Πρεβεζάνος.,ανέφερε πως ο κυβερνήτης ήταν δάσκαλος, παντρεμένος και έμενε στην Αμαλιάδα, ενώ ο συγκυβερνήτης ήταν γνωστός μας και κάτοικος Μεσολογγίου. Είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης, στο οποίο ανέφεραν ώρα απογείωσης 11.15 με διάρκεια πτήσης 2,5 ωρών. Θα έφευγαν από το Μεσολόγγι και θα πήγαιναν στο φράγμα Πηνειού Ηλείας και στο Κατάκολο.

Το αεροσκάφος ήταν ιδιωτικό και ήταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

Ο ιδιοκτήτης του και πιλότος είχε καταγωγή από την Αμαλιάδα και πετούσε πάνω από το χωριό του μαζί με ένα φίλο.

image0_2

Ο πιλότος του αεροσκάφους

Ο πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά – Ο συνεπιβάτης του ήταν κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου με μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα

 

image1

Το μοιραίο αεροσκάφος

 

 

kalogerogiannis2

Ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης

 

Ήταν ενεργότατο μέλος της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου και είχε μάλιστα συνδράμει στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 καθώς και σε πλήθος εθελοντικών αποστολών.

Ο Κ. Καλογερογιάννης, με την ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο Μάτι το 2018

 

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης τυ αεροσκάφους απέχει ελάχιστα από το σπίτι του ενός εκ των δύο θυμάτων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς, ενώ κατά την πτώση του ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια μια δεύτερη.