(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΑΧΑΪΑ: Το φθινόπωρο ο χαρακτηρισμός του Δήμου Ερυμάνθου ως «ορεινός» – Ο δήμαρχος Θ. Μπαρής στον ΣΚΑΪ Πάτρας για τα πολλαπλά οφέλη

Τη δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα ότι το Φθινόπωρο θα υπάρξει τροποποίηση για τον χαρακτηρισμό του Δήμου Ερυμάνθου ως «ορεινό», απέσπασε ο Δήμαρχος, Θεόδωρος Μπαρής σε πρόσφατη συνάντησή τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρής επισκέφθηκε τον κ. Πέτσα στο γραφείο του στην Αθήνα, προκειμένου να του θέσει μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Ερυμάνθου, ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα των ΟΤΑ, καθώς ο Δήμαρχος είναι και αντιπρόεδρος στην ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδος.
Όσον αφορά στο πάγιο αίτημα του Δήμου να χαρακτηριστεί ως ορεινός, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε πως το Φθινόπωρο αναμένεται σειρά τροποποιήσεων που αφορούν στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, στις οποίες θα συμπεριληφθούν και αιτήματα που αφορούν στους χαρακτηρισμούς Δήμων με σκοπό την άρση των αδικιών και των ανισοτήτων που δημιουργούνται διαχρονικά.
Ο κ. Μπαρής ενημέρωσε τον αν. Υπουργό και για τις προτάσεις που έχει καταθέσει στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο Δήμος Ερυμάνθου, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που αφορούν έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα ενισχύσουν τις υποδομές στην περιοχή. Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε πως επειδή οι προτάσεις του Δήμου είναι τεκμηριωμένες και τα προτεινόμενα έργα αναγκαία για την τοπική κοινωνία και οικονομία θα τύχουν της ανάλογης αντιμετώπισης κατά το στάδιο της αξιολόγησής τους.
Τέλος, οι κύριοι Πέτσας και Μπαρής συζήτησαν κι άλλα θέματα γενικού ενδιαφέροντος για την Αυτοδιοίκηση, όπως οι προσλήψεις προσωπικού και η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των δημοτικών υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών, η κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων, οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την «θωράκιση» της περιοχής και της προστασίας ανθρώπων και περιουσιών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών που έρχονται από το παρελθόν.
Ο κ. Πέτσας ανέφερε στον Δήμαρχο, ό,τι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται σημαντικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τους Δήμους και δημιουργούν αναστάτωση και προβλήματα στη λειτουργία τους.
Στον απόηχο της συνάντησης με τον κ. Πέτσα, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής δήλωσε πως «ευχαριστώ τον αν. Υπουργό για το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας, αλλά και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Κυρίαρχο θέμα στην συνάντησή μας ήταν ο χαρακτηρισμός του Δήμου μας ως ορεινός, το οποίο αποτελεί πάγια διεκδίκηση της τοπικής μας κοινωνίας. Ο κ. Πέτσας ήταν θετικός στο αίτημά μας και περιμένουμε σύντομα εξελίξεις. Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η θετική του ανταπόκριση στην αξιολόγηση των προτάσεων που έχει υποβάλλει ο Δήμος μας στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Ο Δήμος Ερυμάνθου είναι ένας μικρός Δήμος με ελάχιστο προσωπικό και πόρους, συνεπώς εξαρτάται από τα χρηματοδοτικά προγράμματα για σημαντικά έργα υποδομής. Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις διεκδικώντας την έμπρακτη ενίσχυση του Δήμου μας, είτε με πόρους, είτε με προσωπικό. Είμαστε εδώ για τους δημότες μας».

 

 Θ. Μπαρής μίλησε τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4