Άδωνις Γεωργιάδης: Εντός Ιουλίου η έναρξη των κατασκευαστικών έργων στο Ελληνικό


Εντός του Ιουλίου εκτίμησε ότι θα ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί η κατάθεση των χρημάτων από την εταιρεία «Λαμδα».

«Την επόμενη Παρασκευή η εταιρεία «Λάμδα» καταβάλλει 300 εκατ. ευρώ και καταθέτει εγγυητική επιστολή ύψους 340 εκατ. ευρώ. Αυτά λοιπόν έγιναν επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και επί υπουργίας Αδώνη Γεωργιάδη με την σημαντική βοήθεια του κ. Νίκου Παπαθανάση» είπε αρχικά ο υπουργός στη Βουλή κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την απλοποίηση αδειοδοτήσεων.

Και προσέθεσε, σε άλλο σημείο, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ξεκινάει το έργο και μπαίνουν χρήματα στο δημόσιο ταμείο. Σταματήστε την γκρίνια και τη μεμψιμοιρία. Αυτή η κυβέρνηση τα κατάφερε. Τα κατασκευαστικά έργα στο Ελληνικό μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Είναι θέμα της εταιρείας, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσουν τα έργα τον Ιούλιο».

Πέραν αυτού, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο έτη, για να επισημάνει ότι παρέλαβε τη χώρα στην 58η θέση της λίστας με τα κράτη που διαθέτουν φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον και πλέον βρίσκεται στην 46η.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε ότι άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η επένδυση στην «Αφάντου» της Ρόδου, καθώς κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή