Euro 2020: Χειρουργήθηκε ο Έρικσεν, παίρνει εξιτήριο εντός της ημέρας

Η επέμβαση για την τοποθέτηση εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή, ήταν επιτυχημένη και ο Κρίστιαν Έρικσεν αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της ημέρας (18/6) και να επιστρέψει στο σπίτι του

Αφού ξεπέρασε τον κίνδυνο για τη ζωή του, ο Κρίστιαν Έρικσεν αρχίζει την κρίσιμη περίοδο αποκατάστασης μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη στο Δανία-Φινλανδία. Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε, με την τοποθέτηση του εμφυτεύσιμου καρδιομετατροπέα απινιδωτή (βηματοδότη), εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε επιτυχημένα το βράδυ της Πέμπτης και πλέον αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Rigshospitalet εντός της ημέρας (18/8) και να επιστρέψει στην οικία του.

Πρόκειται για ένα είδος προστασίας που βελτιστοποιεί την καρδιακή αρρυθμία και που θα είναι ο «σύμμαχος» του 29χρονου χαφ από δω και πέρα στην αποθεραπεία του, ενδεχομένως και στην καριέρα του αν μπορέσει να συνεχίσει.

Αυτό θα καθοριστεί εν πολλοίς από το αν η εμφύτευση του βηματοδότη είναι προσωρινή ή μόνιμη, καθώς στη δεύτερη περίπτωση είναι δεδομένο πως δεν θα μπορεί να αγωνίζεται βάσει πρωτοκόλλου στη Serie A και θα περιπλέξει την προοπτική της επιστροφής του στα γήπεδα. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες αποχής από τη δράση, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση για την πορεία της καρδιάς του.

Πηγή:www.gazzetta.gr