Έγκλημα Γλυκά Νερά: Η Εισαγγελία Ανηλίκων αποφασίζει για την τύχη του βρέφους της Καρολάϊν

Του Παναγιώτη Στάθη

Στα χέρια της Εισαγγελίας ανηλίκων βρίσκεται πλέον η τύχη της ενός έτους Λυδίας, μετά τη φρικιαστική αποκάλυψη πως ο πατέρας της ήταν αυτός που δολοφόνησε την 20χρονη μητέρα της, Καρολάιν.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών, ερευνά ήδη την υπόθεση και η δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαβιβαστεί στα γραφεία της, καθώς με βάση το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά. Το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου “μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες”.

Το ζήτημα θα τεθεί όμως υπό έρευνα από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες οι οποίες θα εξετάσουν τις συνθήκες διαβίωσης και θα καταλήξουν σε αιτιολογημένο πόρισμα για το ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό. Το μωρό αυτή τη στιγμή διαμένει στην πατρική κατοικία του πιλότου.