Τελεφερίκ Ιταλία: Τα 20 δευτερόλεπτα τρόμου που οδήγησαν στο μοιραίο δυστύχημα (vid)

Νέα βίντεο από την τραγωδία με την πτώση τελεφερικ στην Ιταλία που σημειώθηκε στο τέλος Μαϊου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Το τελεφερίκ μετέφερε τους επιβάτες σε ένα βουνό με θέα στη λίμνη Maggiore στις δυτικές Άλπεις όταν έπεσε 1.000 πόδια μακριά από το σταθμό, προκαλώντας το θάνατο 14 άνθρώπων.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα στιγμιότυπα δείχνουν πόσο κοντά ήταν οι επιβάτες στην ασφάλεια προτού κοπεί το νήμα της ζωή τους.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα ένα από τα βίντεο δείχνει ότι την καμπίνα μόλις λίγα μέτρα μακριά από την άφιξη στο σταθμό, με τους επιβάτες να αγνοούν τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Δευτερόλεπτα αργότερα, ένα καλώδιο σπάει, οδηγώντας σε μια ξέφρενη πορεία.

Το δεύτερο βίντεο έξω από το σταθμό δείχνει την ξέφρενη πορεία της καμπίνας από απόσταση. Υπήρχε μόνο ένας επιζών, ο 5χρονος Eitan Biran, από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων, υπήρχαν εξαρχής πολλά τεχνικά προβλήματα στο τελεφερίκ, αφού όχι μόνο έσπασε το ατσάλινο νήμα, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει στο κενό.

Πηγή: dailymail.com