ΠΑΤΡΑ: Ψάχνονται οι υγειονομικές Αρχές για περιστατικό γυναίκας με μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό – Τι λένε Καρβέλης και Ακινόσγλου

Περιστατικό της νεαρής γυναίκας στην Πάτρα που φέρεται ότι εμφάνισε μυοκαρδίτιδα μετά από εμβολιασμό με mRNA εμβόλιο, σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμών και της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Μαρία Τσόλια, διερεύνησαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές.
Τελικά έδειξε ότι δεν υπήρξε στην περιοχή  περιστατικό σχετικό με αυτό που περιέγραψε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» η καθηγήτρια.
«Δεν είχα καμία σχετική ενημέρωση και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει τέτοιο περιστατικό» είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αναφορά της κ. Τσόλια να σχετίζεται με το περιστατικό της νεαρής γυναίκας που υπήρξε στον Πύργο, το οποίο είχε διακομιστεί στην Αθήνα για περαιτέρω θεραπεία και το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ ότι οφείλονταν στο εμβόλιο.
«Ενα ύποπτο περιστατικό για παρενέργεια μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό είχαμε στην αρχή του έτους και αφορούσε άνδρα. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Περιστατικό με γυναίκα στην Πάτρα δεν είχαμε» δηλώνει σήμερα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος » η επ. καθηγήτρια παθολογίας – λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου.