Η Νοτιοανατολική Αυστραλία καλύφθηκε με ιστούς αράχνης μετά από πλημμύρες


Αράχνες που έχουν απλώσει τεράστιους ιστούς πάνω από εκτάσεις μπορεί να δει κανείς στη Νοτιοανατολική Αυστραλία, μετά από σοβαρές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο Reddit, ενώ έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο. Οι τεράστιοι ιστοί εμφανίστηκαν μετά από καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους που έχουν πλήξει την περιοχή από την Τετάρτη, με αποτέλεσμα αρκετούς νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους, σύμφωνα με την Yahoo Australia. Ωστόσο, πολλοί διαπίστωσαν ότι παρά την τρομακτική εικόνα, ότι πρόκειται για τη μαύρη και την κόκκινη αράχνη, που θεωρούνται ακίνδυνες. Οι αράχνες δημιούργησαν τεράστιους ιστούς όταν υποχώρησαν από ψηλότερο έδαφος για να γλιτώσουν από τις σφοδρές καταιγίδες.

Ο Κεν Γουόλκερ, εντομολόγος στο Μουσείο της Μελβούρνης δήλωσε στον Guardian

ότι είναι ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κατά καιρούς στη Βικτόρια, όταν και πέφτει το μεγαλύτερο μέρος της βροχής. Όπως εξήγησε, οι αράχνες μπορούν να δημιουργήσουν ένα ευρύ φάσμα μεταξιού. Στη συνέχεια, αφού βρουν το σωστό σημείο, τα οκτάποδα προσπαθούν να ανεβούν γρήγορα στις κορυφές του ιστού.

Πάντως παρά τον φόβο που προκάλεσε πολλούς, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για αξιοθαύμαστο γεγονός, ενώ ορισμένοι βρήκαν εξαιρετικές τις εικόνες.