Dior: Η ελληνική δημιουργία που θα φορέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα υποχρεωτικά self test

Ποιοι υπουργοί καταφθάνουν στο Καλλιμάρμαρο για την παρουσίαση της νέας κολεξιόν του γαλλικού οίκου

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το λαμπερό ντεφιλέ του Dior στο Καλλιμάρμαρο αποκαλύπτονται διαρκώς νέα στοιχεία σχετικά με τους επιλεγμένους προσκεκλημένους που θα δώσουν το παρών αλλά και τα αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που θα τηρηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες την παρουσίαση της νέας κολεξιόν του διάσημου γαλλικού οίκου, που είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σε μια συμβολική κίνηση στήριξης της εγχώριας μόδας και των εκπροσώπων της η κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε να φορέσει μια δημιουργία του γνωστού Έλληνα σχεδιαστή η οποία ετοιμάστηκε ειδικά για την συγκεκριμένη περίπτωση. Πρόκειται για ένα φόρεμα στις αποχρώσεις του μπλε, που συμβοζίζει το Αιγαίο, φτιαγμένο από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ που συμπληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου, με τεχνίτες από το οποίο συνεργάστηκε και ο Dior για την δημιουργία της  νέας του συλλογής «Cruise 2022».

Να σημειώσουμε πως ο Χρήστος Κωσταρέλλος είναι ένας σχεδιαστής που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην βιωσιμότητα της μόδας, την ισορροπία δηλαδή μεταξύ παραγωγής και πρώτης ύλης, κατασκευάζει τα ενδύματα αποκλειστικά στην Ελλάδα και στηρίζει ένα κομμάτι της παραδοσιακής βιοτεχνίας και χειροτεχνίας.

Το παρών στο εντυπωσιακό σόου μόδας, που θα μεταδοθεί ζωντανά σε ολόκληρο τον κόσμο από την επίσημη ιστοσελιδα του Dior στο διαδίκτυο ,είναι επίσης προσκεκλημένοι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη αλλά και ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης οι οποίοι θα συνοδεύονται από στενούς συνεργάτες τους.

Πάντως οι 400 Έλληνες και ξένοι καλεσμένοι έχουν ενημερωθεί πως για την είσοδό τους στο Παναθηναϊκό Στάδιο απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε self test για τον κορωνοϊό λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης και να δηλώσουν αρνητικό αποτέλεσμα. Ο όρος αυτός σε συνδυασμό με τις μάσκες, οι οποίες αναμέμενεται να προσαρμοστούν, ειδικά για απόψε και κυρίως από τις κυρίες, στις επιταγές της μόδας, συνθέτουν το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα τηρηθεί στο φαντασμαγορικά φωτισμένο Καλλιμάρμαρο, εντυπωσιακές εικόνες από το οποίο θα κάνουν το γύρο του κόσμου.