Ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14.51

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν στη Γενεύη, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Πριν από την έναρξη των συζητήσεων, οι δύο πρόεδροι φωτογραφήθηκαν έξω από τη Villa La Grange  με τον Ελβετό Πρόεδρο Guy Parmelin ανταλλάζοντας χειραψίες.

Στη συνάντηση παρευρίσκονται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλέκεν, καθώς και μεταφραστές.

Εν τω μεταξύ, το Ria μεταδίδει πως ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την πρωτοβουλία να πραγματοποιηθεί η συνάντηση και εξέφρασε την ελπίδα του η συνάντηση να είναι παραγωγική.

Ο Μπάιντεν από τη μεριά του δήλωσε στον Ρώσο πρόεδρο κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής ότι η δια ζώσης συνάντηση είναι χρήσιμη. “Όπως είπα έξω (κατά τη διάρκεια των φωτογραφιών), κάθε τετ α τετ συνάντηση είναι χρήσιμη”, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σημειώνεται πως μετά το τέλος της συνάντησης δεν θα υπάρξει κοινή συνέντευξη Τύπου, καθώς οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν ο καθένας ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου.