Ίδρυση Στρατιωτικού Φαρμακείου στο Ν. Αχαΐας

Αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, σχετικά με την ίδρυση στρατιωτικού φαρμακείου στο Νομό Αχαΐας, κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατόπιν αιτήματος των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΧ.) και Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (Ε.Σ.Π.Ε.ΗΛ.).

Τα στρατιωτικά φαρμακεία, ως υγειονομική μονάδα του στρατεύματος, διαθέτουν σε ελαττωμένες τιμές, πάσης φύσεως φαρμακευτικά και άλλα συναφή προϊόντα σε προβλεπόμενους δικαιούχους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποτελώντας σημαντικό βοήθημα για αυτούς και τις οικογένειές τους, ενώ δεν προκαλούν δαπάνη επί του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 

Η Βουλευτής αναφέρει, πως τα λειτουργούντα στην Ελληνική Περιφέρεια Στρατιωτικά Φαρμακεία ανέρχονται σήμερα σε έξι (6) και εδρεύουν στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Χαρακτηρίζει ως εύλογο, λοιπόν,  το αίτημα των Ενώσεων, για παροχή ανάλογης διοικητικής μέριμνας από το Υπουργείο και για τις Μονάδες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, και ζητά από τον κ. Υπουργό να εξετάσει θετικά το εν λόγω αίτημα.