Δευτερολογία Τσίπρα: Στήριξη σε Πολάκη- Ζητείστε συγγνώμη για τo AstraZeneca

Την στήριξη στον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, μετά τις αναρτήσεις του στο Facebook για τα εμβόλιο της AstraZeneca, εξέφρασε κατά την Δευτερολογία του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη στους πολίτες για την διαχείριση του ζητήματος του εμβολίου της AstraZeneca.

«Ο Πολάκης ήταν στην Επιτροπή που έδωσε την οδηγία να το κάνουν οι κάτω των 60;

Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;» διερωτήθηκε από το βήμα της Βουλής ο κος Τσίπρας κατηγορώντας την κυβέρνηση πως ήταν αυτή που φλέρταρε με την ιδέα της υπουργοποίησης μελών της επιτροπής των ειδικών, κάνοντας τα, όπως χαρακτηριστικά είπε κομματικούς ταγούς των μικροκομματικών της σκοπιμοτήτων.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μάλιστα σχολίασε πως η κυβέρνηση αντί συγγνώμης σε νέους κάτω των 39 ετών που με δικές της υποδείξεις η επιτροπή όρισε μόνο ένα εμβόλιο κι άσκησε πιέσεις ενώ στην ΕΕ έλεγαν ότι αυτό προκαλεί θρομβώσεις στους νέους αυτό το εμβόλιο θρομβώσεις, συνεχίζει την καραμέλα πως η Αντιπολίτευση δεν «έβαλε πλάτη» στην διαχείριση της πανδημίας.

«Είπε ο κύριος Μητσοτάκης ότι δε βάλαμε πλάτη για την διαχείριση της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος. Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣυΡιζΑ.Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σα να μην έχετε καταλάβει τίποτα» είπε ο κ. Τσιπρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως απαντώντας στο λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού για τον διαχειριστή πολυκατοικίας, ο κος Τσίπρας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ωραίο λογοπαίγνιο για το διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύασα εγώ και δεν θα μπαίνατε διαχειριστής. Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που θα σας έδινε διαμέρισμα…. σε ένα τέτοιο μπαταχτσή, που δεν θα του έδινε ποτέ τα λεφτά πίσω. Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που όπως εσείς αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του , οπως εσείς στο κόμμα σας συσσωρευετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο φτάνοντας τα 120 τη δεκαετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας».

Πηγή: skai.gr