Υπουργείο Παιδείας: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία – Γίνεται σε βάρος των μαθητών


Στη δήλωση ότι εξαιρούνται από την 24ωρη απεργία οι εκπαιδευτικοί και υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας ώστε να διεξαχθούν κανονικά οι Πανελλαδικές εξετάσεις προχώρησε η ΑΔΕΔΥ ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Παράλληλα, στο δικαστήριο ανακοινώθηκε ότι τροποποιούνται και τα προγράμματα των αστικών λεωφορείων και του μετρό.

Σύμφωνα με αυτές τις τροποποιήσεις τα αστικά λεωφορεία της Αθήνας δεν θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, αλλά σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά στο Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν κατά τη σημερινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική στο σύνολο η απεργία της ΑΔΕΔΥ.

«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθρωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» επεσήμανε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας

υποστήριξε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. «Δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» τόνισαν οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας και επισήμαναν πως η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγούμενο διάστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων».

Αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει διακόψει τη συνεδρίασή του και αναμένεται να επανέλθει μετά τις 2 οπότε και θα συνεχιστεί η συζήτηση.