Τελικά τι ψηφίστηκε εκπρόσωπος των Εργαζόμενων η της Διοίκησης

 

 

Πριν λίγες ημέρες είχαμε εκλογές για την ανάδειξη του εκπροσώπου στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, με πρωτόγνωρες και αήθεις διαδικασίες.
Εκλογές όπου
Οι εργαζόμενοι έδωσαν την μάχη τους και τον αγώνα τους για την ανάδειξη του πραγματικού εκπροσώπου τους και από την άλλη το ασυνήθιστο για τον χώρο μας, την Διοίκηση που και αυτή έδινε την δική της μάχη για την ανάδειξη του δικού της εκπροσώπου, του αρεστού της, όπως αυτό έχει διαφανεί ποικιλοτρόπως.
Οι ΕΚΛΟΓΕΣ αυτές, ήταν οι πρώτες εκλογές στον χώρο μας, που έγιναν σε ένα διαφορετικό τοπίο απ΄ αυτό που ξέραμε μέχρι τώρα,
– Τόσο σε ότι αφορά τούς συμμετέχοντες, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν και οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ,
– Όσο και σε ότι αφορά την διαδικασία, μια διαδικασία που πραγματικά έμπαζε από παντού, με αποκλεισμούς κλπ.
Είχαμε λοιπόν εκλογικές διαδικασίες, με έναν ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ που δεν είχε προσδιοριστεί από την αρχή, αλλά πολύ αργότερα και μάλιστα μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων, κάτι που συνιστά την πρώτη παρατυπία, δεδομένου ότι έκ των υστέρων έβαλαν μέσα σ΄ αυτούς τους συμβασιούχους στους οποίους έδωσαν το δικαίωμα του ΕΚΛΕΓΕΙΝ, όχι όμως και του ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ……
Στην συνέχεια και μάλιστα μία ημέρα πριν τις εκλογές, από τούς αναρτημένους ΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ, όπου ήταν εγγεγραμμένοι ΟΛΟΙ οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, αυτούς που ήδη είχαν πάρει και οι υποψήφιοι, αφαιρέθηκαν οι 40 περίπου Εργαζόμενοι της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ, που Εργάζονται στο Νοσοκομείο επί 5 και πλέον έτη, εν αντιθέσει με αυτούς του ιδίου προγράμματος που προσλήφθηκαν τον Φλεβάρη του 2021 που παρέμειναν και ψήφισαν, όπως παρέμειναν και οι 72 που πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ, συμβασιούχοι που με βάσει το σκεπτικό τους για τους Κοινωφελούς θα έπρεπε να ήταν εκτός. Παρατυπία δεύτερη…….
Τέλος κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, είχαμε κι΄ άλλα ανεπίτρεπτα….Αρχικά αφαίρεσαν από τούς εκλογικούς καταλόγους τούς μετακινημένους συμβασιούχους στο Νοσοκομείο μας από άλλες υπηρεσίας που κακώς ήταν εγγεγραμμένοι και στην συνέχει είχαμε το πρωτόγνωρο γεγονός την παρέμβαση της Διοίκησης για να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους ακόμη 25 περίπου άτομα που ήλθαν μεταγενέστερα του προσδιορισμού των εκλογών και των εκλογικών καταλόγων. Παρατυπία Τρίτη…….
Πρακτικές που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, που συνιστούν σοβαρές και μάλιστα συνειδητές παραβάσεις της εκλογικής νομοθεσίας. ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ που ΣΑΦΩΣ επιβάλλουν την επανάληψιν των ΕΚΛΟΓΩΝ και μάλιστα με βάσει την νομιμότητα, που καταπατήθηκε σε όλα τα επίπεδα, αλλοιώνοντας έτσι και το εκλογικό σώμα και το εκλογικό αποτέλεσμα…….
Γι΄ αυτό και η ΕΝΣΤΑΣΗ που υπεβλήθη κατά του κύρους των εκλογών.
Πέραν αυτών οι Διοικούντες και όχι μόνον είχαν στήσει μηχανισμό στήριξης της εκλεκτής του, ακόμη και με εξωγενείς παράγοντες, όπως το αποδέχθηκε ο Αν. Διοικητής, όταν του επισημάνθηκε σχετικά, με την φράση ¨σιγά που θα σας άφηνα να αλωνίζετε εσείς εδώ μέσα¨, φράση που ειπώθηκε δημόσια, που σαφώς δημιουργεί μέγα πολιτικό ζήτημα και που αποδεικνύει πώς διαμορφώθηκε αυτό το αποτέλεσμα, βάσει του οποίου ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ως ΤΑΚΤΙΚΟΣ η ΑΣΛΑΝΙΔΗ και ως Αναπληρωματικός ο ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ.
Όπως αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα αυτής της προαναφερόμενης εκλογικής διαδικασίας, όπου ήμασταν μόνοι μας και όλοι τους, δεν έχουν τα χαρακτηριστικά της ανάδειξης, ούτε του δυνατότερου, ούτε του καταλληλότερου, αλλά της τεχνικής ανάδειξης του αρεστότερου μέσω των επικουρικών που αγωνιούν για το δικαίωμα στην δουλειά και με τους οποίους παίχτηκαν και παίζονται πολλά (η εκμετάλλευση σ΄ όλο της το μεγαλείο).
Κλείνοντας
Να ευχαριστήσω όλους τους Συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια, να ευχαριστήσω όλους όσους ήλθαν και ψήφισαν και ιδιαιτέρως όλους όσους με στήριξαν, όλους όσους άντεξαν αυτές τις παρεμβάσεις του ταξίματος, της απειλής και όχι μόνον, στους οποίους λέω ότι θα είμαι δίπλα τους και τα επόμενα χρόνια, χρόνια που φαίνεται ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων

Πετρόπουλος Κώστας