Λύθηκε το μυστήριο με τα πακέτα- Ξεβράζονται κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ

Το μυστήριο με τα περισσότερα από είκοσι πακέτα που ξεβράστηκαν στις ακτές του διαστημικού σταθμού του Ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα λύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι εμπεριείχαν κοκαϊνη, που πιθανότατα χάθηκε από πλοίο που περνούσε το σημείο.

Η ανακάλυψη έγινε από μια διαχειρίστρια άγριας πανίδας που παρακολουθούσε τις φωλιές χελώνων και εντόπισε ένα από τα πακέτα δεμένο σε πλαστική συσκευσία στην άμμο.

Η ίδια ενημέρωσε την ασφάλεια, η οποία με τη σειρά της κάλεσε αξιωματικούς του τμήματος δίωξης του σερίφη του Brevard. Οι αρχές αναγνώρισαν την ουσία ως κοκαΐνη αξίας περίπου 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ενώ περίμενα τις αρχές να φτάσουν (οι αρχές), οδήγησα λίγο πιο μακριά και παρατήρησα ένα ακόμα πακέτο, και μετά άλλο ένα», είπε η Angy Chambers, που επιβλέπει την άγρια ζωή, σε μια πρώην πτέρυγα που άνηκε στην υπηρεσία διαστήματος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας. Ο στρατιωτικός σταθμός δεν απέχει πολύ από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Nasa.

Η γυναίκα ανέφερε ακόμα ότι τελικά μέτρησε τουλάχιστον 18 ίδια πακέτα.

Οι ομάδες ασφαλείας έκλεισαν την παραλία και τελικά ανκάλυψαν 24 πακέτα,τ αοποία είχαν ελεγχθεί, σφραγιστεί και σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για περαιτέρω έρευνα.

Τα πακέτα κοκαΐνης που ξεβράζονται στην ξηρά δεν είναι ασυνήθιστα στη Φλόριντα, περιοχή που χρησιμεύει ως σημείο στάσης για μεγάλες ποσότητες διακίνησης, οι οποίες εισέρχονται στις ΗΠΑ από τη Νότια Αμερική.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα βρέθηκαν πακέτα κοκαΐνης στο Florida Keys, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τον εντοπισμό μιας ακόμη μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης αξίας περίπου 2 εκατομμυρίων δολαρίων στην ίδια περιοχή.

Ο ειδικός πράκτορας, David Castro, δήλωσε ότι οι διακινητές μεταφέρουν παραδοσιακά κοκαΐνη σε μπάλες των 25 “τούβλων” του ενός κιλού το καθένα. Λιγότερο συχνά, οι διακινητές πετούν αυτές τις “μπάλες” κοκαΐνης στη θάλασσα για να προσπαθήσουν να καταστρέψουν τα στοιχεία όταν διώκονται από τις αρχές.

Οι αρχές ανακτούν κοκαΐνη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ετησίως από τα ύδατα της Φλόριντα.

Υπολογίζεται ότι μόνο φέτος τον Φεβρουάριο η Ακτοφυλακή εντόπισε ναρκωτικά αξίας άνω των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Πηγή: Guardian