ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Επανέρχεται το θέμα κακής λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού – Ενδείξεις πάνω από τα όρια!

Η διοίκηση του Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» κοινοποίησε στον Δήμο Δ. Αχαΐας το ακόλουθο:
«Η πρώτη μέτρηση που έγινε στις 19/5 στον Βιολογικό Κάτω Αχαΐας εντοπίζει υψηλούς αριθμούς σε αμμωνιακό άζωτο, ολικά κολοβακτηριοειδή και εντερόκοκκους εντερικής προέλευσης. Είναι πάνω από τα όρια και αυτό οφείλεται στο ότι πρέπει να γίνει καλός καθαρισμός της δεξαμενής, να γίνεται χλωρίωση σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υπάρχει αερισμός. Πιστεύουμε ότι η επόμενη μέτρηση θα είναι καλύτερη και θα γίνουν όλα τα βήματα που αναγράφονται στην έκθεση αυτοψίας από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος ώστε ο Βιολογικός να δουλεύει σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Δεύτερον, για την δεύτερη μέτρηση που έγινε στις 31/5 που εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής έντονη κιτρινίλα στην θαλάσσια περιοχή μετά τα δείγματα που πήραν βρήκαν ότι προέρχονται από γύρη και φύλλα ελιάς.
Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος είναι πάντα παρών για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και πάντα εντοπίζει τα προβλήματα και τα εξωτερικεύει, δεν κρύβει τίποτα. Ο Σύλλογός μας είναι ανοιχτός και όλα τα στοιχεία δίνονται στο φως  και η κριτική όταν γίνεται για να λυθουν τέτοια προβλήματα είναι αποδεκτή».
Υπογράφουν
Ο πρόεδρος Δημήτριος Μπαρμπούνης
Η γραμματέας Ιωάννα Κούρτη.