Η Moderna προσέλαβε στέλεχος της J&J ως επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο

Η Moderna ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τη θέση του επικεφαλής του ιατρικού τμήματος αναλαμβάνει από τις 6 Ιουλίου ο Δρ Paul Burton, ο οποίος από τον Μάρτιο του 2020 κατείχε τη θέση του επικεφαλής ιατρικών υποθέσεων της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson.

Ο Δρ Burton να αντικαταστήσει τον Δρ Zal Taks, που νωρίτερα φέτος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Ο Δρ Burton θα μετέχει στην εκτελεστική επιτροπή της αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, ενώ θα αναφέρεται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Moderna, Stephane Bancel.

“Η μεγάλη ιατρική εμπειρία του Paul για την παγκόσμια φαρμακευτική και βιοτεχνολογική βιομηχανία θα βοηθήσει σημαντικά τη Moderna καθώς επεκτείνεται διεθνών και συνεχίζει το ταξίδι της ως εμπορική εταιρεία”, δήλωσε ο Stéphane Bancel,

“Καθώς εργαζόμαστε για να ανταποκριθούμε στην υπόσχεση της τεχνολογίας του mRNA για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς φαρμάκων για ασθενείς, η εμπειρία του Paul σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς και το αποδεδειγμένο ιστορικό του στην αξιοποίηση της επιστήμης των δεδομένων και των ψηφιακών τεχνολογίων για τον μετασχηματικό της ιατρικής θα είναι πολύτιμη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Paul”, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna.

Ο Δρ Burton πριν ενταχθεί στη Moderna εργάστηκε επί 16 χρόνια στην Johnson & Johnson. Από τον Μάρτιο του 2020, ασκούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ιατρικών υποθέσεων στην Janssen Pharmaceuticals, όπου ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική και την εκτέλεση των ιατρικών υποθέσεων παγκοσμίως.