Bitcoin: Με “άλμα” 12% επανήλθε πάνω από τις 40.000 δολ. μετά την νέα ώθηση Μασκ

Νέο “άλμα” καταγράφει το bitcoin τη Δευτέρα, διευρύνοντας τα κέρδη που έγραψε εχθές μετά τη νέα “παρέμβαση” του Έλον Μασκ στο Twitter όπου τόνισε ότι η Tesla θα μπορούσε να επανεξετάσει την αποδοχή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος ως μέσου πληρωμής.

Ειδικότερα, η τιμή του bitcoin σημειώνει άνοδο της τάξης του 13% τη Δευτέρα, σκαρφαλώνοντας πάνω από το όριο των 40.000 δολαρίων (40.538 στις 17:05 ώρα Ελλάδος), για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της FaceSet.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εξακολουθεί να απέχει ωστόσο πολύ από το ιστορικό υψηλό που κατέγραψε στα μέσα Απριλίου, αγγίζοντας σχεδόν τα 65.000 δολάρια.

Το τελευταίο ράλι του bitcoin πυροδοτήθηκε εν μέρει από το πρόσφατο σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla στο Twitter, που παραδέχθηκε μεν ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων έχει πωλήσει περίπου το 10% των bitcoin που κατείχε, αλλά την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επανεξετάσει την απόφασή της να δέχεται το κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα οχήματά της εφόσον οι εξορύκτες του ψηφιακού νομίσματος εξασφαλίσουν ότι το 50% της ενέργειας που απαιτείται προέρχεται από καθαρές πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Εν τω μεταξύ, η άνοδος του bitcoin συμπαρασύρει ανοδικά και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το ethereum να ενισχύεται περισσότερο από 8%, το Binance Coin και το Cardano να γράφουν κέρδη άνω του 12%, και το Dogecoin να κερδίζει 7,5%.