Πάτρα: Στην πλατεία Ταραμπούρα ο επόμενος Δημοτικός Κινηματογράφος

Η πλατεία Ταραμπούρα είναι σήμερα στις 9.30 το βράδυ ο τρίτος και τελευταίος «σταθμός» στο φετινό ταξίδι του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για την ενότητα των παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Θα προβληθεί η ταινία «Ζητείται εγκέφαλος για ληστεία». Μία ταινία που σκηνοθέτησε και παίζει ο μοναδικός Γούντι Άλεν και η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες δημιουργίες του, στην οποία κυριαρχούν ο σαρκασμός και αυτοσαρκασμός, κωμικά στοιχεία και γκανγκ, μοναδικό χιούμορ.

Πρόκειται για μία αστυνομική παρωδία γυρισμένη σε στυλ ντοκιμαντέρ. Ο αφηγητής διηγείται τη ζωή του Βέρτζιλ Στλάρκογουελ ενός κακοποιού της κακιάς ώρας μέσα από στιγμιότυπα της ζωής του, συνεντεύξεις και –υποτιθέμενα- πλάνα αρχείου. Ενός κακομοίρη που γεννήθηκε να χάνει. Μέσα σε όλα τον «χτυπάει» ο έρωτας για τη Λουίζ και οι υποχρεώσεις του μεγαλώνουν. Συνεχίζει τις ληστείες τραπεζών, πάντοτε με αποτυχία, και πάντοτε καταλήγει στη φυλακή…

Λόγω της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η είσοδος στο χώρο θα γίνεται από τις 8.00 το βράδυ, με παράδοση αριθμημένης κάρτας.