ΠΑΤΡΑ: Διώξεις για απάτη και απιστία σε στελέχη του «Πρώτο» – Και αγωγές για ζημιές πολλών εκατ. ευρώ -Τι λένε οι δικηγόροι των αντιδίκων

Σε  σίριαλ εξελίσσεται η διαμάχη μεταξύ της σημερινής διοίκησης με τους προκατόχους της στον  στο Συνεταιρισμό Γάλακτος «ΠΡΩΤΟ», στην Πάτρας.
Ο εισαγγελέας άσκησε διώξεις εναντίον μελών της προηγούμενης διοίκησης για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και απιστίας. Οι διώξεις στρέφονται εναντίον 4 προσώπων, μελών της ίδιας οικογένειας που είχε για χρόνια τα ηνία του συνεταιρισμού και σήμερα έχει παραγκωνιστεί.

Η νέα διοίκηση έχει καταθέσει μηνυτήριες αναφορές για τα πεπραγμένα των προκατόχων της, στρεφόμενη κατ’ αυτόν τον τρόπο εναντίον του πρώην προέδρου Βασίλη Καϊμακά.
Η γενική συνέλευση έχει ζητήσει να ασκηθούν ακόμα και αγωγές για ζημιές πολλών εκατ. ευρώ που η σημερινή διοίκηση θεωρεί ότι προκλήθηκαν στο συνεταιρισμό από τους προκατόχους της και μια από αυτές τις υποθέσεις, αφορούν στην συλλογή και μεταφορά του γάλακτος.

Ο δικηγόρος της διοίκησης Θάνος Αμπατζής δήλωσε:«η ζημία που υπέστη η εταιρεία και κέρδισε η πλευρά της οικογένειας Καϊμακά, ξεπερνά τα 6,5 – 7 εκατ. ευρώ για μια δεκαπενταετία που μπορούμε να ζητήσουμε ευθύνες, γιατί τα προηγούμενα χρόνια έχουν παραγραφεί δυστυχώς.

 

Ο πρώην πρόεδρος Βασίλης Καϊμακάς θεωρεί ότι η διάδοχοί του στο συνεταιρισμό, άνοιξαν αναίτια πόλεμο από τον περασμένο Αύγουστο, με στόχο να αποκτήσουν τον αποκλειστικό έλεγχο του εργοστασίου. Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας,  δήλωσε: «Μωρά παιδάκια ήταν οι τρεις της πλειοψηφίας του ΔΣ, και δεν είχαν νου και γνώση όταν ψήφιζαν ομόφωνα στη γενική συνέλευση, να ανατεθεί η διανομή του γάλακτος στον κ. Μπαγιώργο;»

Με πληροφορίες από «Πελοπόννησο της Κυριακής»